Menu
DSC_0071-1-710x380.jpg

Snelle Kaneelbroodjes voor Pasen

Ik ben dol op kaneelbroodjes, de geur alleen al doet mij watertanden. Een tijdje geleden maakte ik deze kaneelbollen from scratch, super lekkere broodjes maar je hebt er wat geduld voor nodig. En dat laatste is niet mijn sterkste punt.

Ben jij net zo ongeduldig als ik, maak dan ook deze snelle kaneelbroodjes van croissantdeeg. Omdat het bijna Pasen is heb ik er cinnabunnies van gemaakt. Zijn ze niet cute?

Ingredienten voor 6 st.
1 blikje croissantdeeg
1 el zachte roomboter
1 el bruine suiker
2 tl kaneel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de boter met de suiker en het kaneel door elkaar.

Haal het croissantdeeg uit het blikje en verdeel het in 3 rechthoeken.

Kaneelbroodjes

Bestrijk elk deel van het croissantdeeg met de kaneelboter.

Kaneelbroodjes

Snij de rechthoeken in de lengte doormidden, zodat je 6 lange stroken krijgt.

Kaneelbroodjes

Rol de stroken op en vorm er lange slierten van. Snij het kontje er af en maak hier een balletje van, dit wordt het staartje.

Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een U vorm van de slierten en vouw ze over elkaar heen.

De uiteindes worden de oren, druk deze iets plat en kneed er een puntje aan.

Druk het deeg iets plat en leg het balletje in de holte, zo krijgt de bunnie een staartje.

Kaneelbroodjes

Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 12 minuten goudbruin. Ze vervormen wel iets tijdens het bakken. Na het bakken kan je het gelijk een beetje platdrukken.

Kaneelbroodjes

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan