
Chocolade boekweit granola
Ik maakte deze chocolade boekweit granola speciaal voor Maurits. Ik ken geen grotere chocolade lover dan hem. En het is toch fijn als je dan je dag goed kunt beginnen met chocola. Instant geluk! Je hebt er enkel een kom voor nodig (en een bakplaat om de granola op te roosteren) dus weinig afwas gegarandeerd. Yes!
Deze boekweitgranola is niet helemaal glutenvrij. Ik voeg voor wat extra body speltvlokken toe. Die vond ik bij een molen in de buurt. Je zou de speltvlokken ook kunnen vervangen door boekweitvlokken (is wel glutenvrij) of havermout. De basis is dus boekweit, de korrels. Normaal gebruik ik ze in een salade maar ik kreeg van Francesca een tip dat je ze ook heel goed kunt roosteren. En toen dacht ik he, als dat kan, dan maak ik er gewoon granola van. Ik heb de granola gezoet met maple syrup, je zou dit ook kunnen vervangen voor honing of agavesiroop. Net wat je in huis hebt.
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Is het een favorietje? Sla hem dan op je je persoonlijk profiel. Een profiel aanmaken kan hier. Via Facebook (of met je emailadres) maak je heel snel een account aan en dan kan je al je favo recepten bewaren. Of toevoegen aan je weekmenu. Handig toch? Ga je deze granola maken?
Ingrediënten voor 1 flinke kom
100 gr boekweitkorrels
100 gr speltvlokken (of boekweitvlokken of havermout)*
60 gr gehakte hazelnoten
30 gr kokosvlokken
1,5 el cacao
3 el maple syrup
2 el gesmolten kokosolie
1 tl kaneel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediënten, behalve de kokosvlokken in een kom en hussel het goed door elkaar.
Verdeel de boekweit granola over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Rooster de chocolade granola in 15 minuten goudbruin. Roer het tussentijds even door elkaar.
Laat de granola afkoelen en voeg nu de kokosvlokken toe. Meng nogmaals kort.
Je kunt de boekweit granola ongeveer 2 weken bewaren in een schone pot.
*speltvlokken zijn niet glutenvrij, maar boekweitvlokken of speciale glutenvrije havermout wel.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan