Chocolade boekweit granola
Ik maakte deze chocolade boekweit granola speciaal voor Maurits. Ik ken geen grotere chocolade lover dan hem. En het is toch fijn als je dan je dag goed kunt beginnen met chocola. Instant geluk! Je hebt er enkel een kom voor nodig (en een bakplaat om de granola op te roosteren) dus weinig afwas gegarandeerd. Yes!
Deze boekweitgranola is niet helemaal glutenvrij. Ik voeg voor wat extra body speltvlokken toe. Die vond ik bij een molen in de buurt. Je zou de speltvlokken ook kunnen vervangen door boekweitvlokken (is wel glutenvrij) of havermout. De basis is dus boekweit, de korrels. Normaal gebruik ik ze in een salade maar ik kreeg van Francesca een tip dat je ze ook heel goed kunt roosteren. En toen dacht ik he, als dat kan, dan maak ik er gewoon granola van. Ik heb de granola gezoet met maple syrup, je zou dit ook kunnen vervangen voor honing of agavesiroop. Net wat je in huis hebt.
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Is het een favorietje? Sla hem dan op je je persoonlijk profiel. Een profiel aanmaken kan hier. Via Facebook (of met je emailadres) maak je heel snel een account aan en dan kan je al je favo recepten bewaren. Of toevoegen aan je weekmenu. Handig toch? Ga je deze granola maken?
Ingrediënten voor 1 flinke kom
100 gr boekweitkorrels
100 gr speltvlokken (of boekweitvlokken of havermout)*
60 gr gehakte hazelnoten
30 gr kokosvlokken
1,5 el cacao
3 el maple syrup
2 el gesmolten kokosolie
1 tl kaneel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediënten, behalve de kokosvlokken in een kom en hussel het goed door elkaar.
Verdeel de boekweit granola over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Rooster de chocolade granola in 15 minuten goudbruin. Roer het tussentijds even door elkaar.
Laat de granola afkoelen en voeg nu de kokosvlokken toe. Meng nogmaals kort.
Je kunt de boekweit granola ongeveer 2 weken bewaren in een schone pot.
*speltvlokken zijn niet glutenvrij, maar boekweitvlokken of speciale glutenvrije havermout wel.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in