Tafelstyling

Gratis kerst printables: menukaarten, kerst planner én kletskaartjes

Kerst is een tijd om samen te zijn met familie en vrienden. En als het feest bij jou thuis plaatsvindt, is dat een ideaal moment om je gastvrijheid te tonen. Een van de beste manieren om dit te doen is door ze een heerlijk kerstdiner (of lunch, of brunch) voor te schotelen.

Deze kerst ga jij super voorbereid in. Met hulp van ons! Om ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt, hebben we gratis kerst printables gemaakt: menukaarten om zelf te beschrijven, een handige kerst planner én kletskaartjes voor aan tafel.

Tips nodig voor het tafel dekken? Klik dan hier.

Tafel dekken kerst kerst printables

Kerst printables: menukaarten

Een persoonlijke touch maakt de kersttafel helemaal af. Gepersonaliseerde menukaartjes zijn daar perfect voor – en natuurlijk zijn ze ook meteen een ideale manier om de gasten te vertellen wat er gegeten zal worden. Download hier onze zelfgemaakte menukaarten. Met deze gratis printables maak je de feestelijke maaltijd met vrienden en familie extra bijzonder.

Leg de menukaartjes naast of op bord, maar je kunt ze ook oprollen met een gezellig lintje eromheen. Mocht je nog een fotohouder hebben rondslingeren, dan kun je ze ook rechtop zetten op de kersttafel.

Deze link brengt je naar de menukaarten die we speciaal voor Uit Paulines Keuken bezoekers hebben gemaakt. Kies je favoriet, print ze zelf en beschrijf ze met je mooiste pen. Er zijn varianten voor drie- en viergangenmenu’s, maar we hebben ook blanco kaarten ontworpen waarop je zelf kunt schrijven wat je wilt.

Tip: controleer tijdens het afdrukken goed je printerinstellingen, om er zeker van te zijn dat je op het juiste formaat afdrukt. A5 of A6 is een populair formaat voor menukaartjes.

Download de gratis printable menukaartjes: ontwerp 1 hier en ontwerp 2 hier.

Gratis printables: kerst planner

Onze printable kerstplanner is een takenlijst die je kunt uitprinten en invullen met je eigen taken. Deze mini planner is ontworpen om jou te helpen georganiseerd te blijven en precies te weten welke taakjes nog gedaan moeten worden voor het kerstdiner. Een handige manier om te zien hoe ver je al bent! Je kunt natuurlijk zoveel exemplaren van deze planner afdrukken als je nodig hebt: voor elke dag eentje, of per gang/gerecht één.

Download de gratis printable kerstplanner hier.

Kerst printables: kletskaartjes voor aan tafel

Vallen er ongemakkelijke stiltes aan de kerstdis, kan jouw gezelschap wel wat extra gespreksstof gebruiken of kennen je gasten elkaar nog niet heel goed? Dan zijn onze kletskaartjes een geweldige manier om het ijs te breken. Met deze gesprekskaarten komen de verhalen sowieso op tafel én leer je je tafelgenoten beter kennen. Ja, zelfs familieleden en vrienden die je door-en-door dacht te kennen!

Download de gratis printable kletskaartjes hier.

Tafel dekken tips

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in