kokosbloesemsuiker

Wat koop je bij de biowinkel?

In de Ask me anything vertelde ik jullie al dat ik het gros van mijn boodschappen uit gemak gewoon bij de supermarkt haal. Toch ga ik eens in de zoveel tijd naar de biowinkel voor speciale foodies, die je in de supermarkt niet vindt. In Haarlem hebben we helaas geen EkoPlaza en als we dat wel zouden hebben, zou ik er wel vaker komen. Er is één biowinkel, helemaal aan de andere kant van de stad, dus je snapt het al, ik kom daar niet zo vaak.

Toen ik laatst in Amsterdam was op de Haarlemmerdijk kon ik het niet laten om even bij EkoPlaza naar binnen te stappen. Ik kon ook weer niet al te veel meenemen, want gesjouw met tassen en een kilo prei onder mijn arm zag ik niet zitten. Toch nam ik een aantal dingen mee die je niet in de supermarkt vindt.

Wat koop jij bij de biowinkel?

Superfood: Rauwe cacao €4,95

Wat koop je bij de biowinkel
Rauw cacao is een superfood en zit boordevol antioxidanten. Je kunt dit verwerken in bananabread maar ook over je yoghurt of havermoutpap strooien. De smaak is vrij bitter en heeft haast iets zurigs.

Superfood: Tarwegraspoeder €6,49

tarwegras
Tarwegraspoeder wordt gemaakt van de jonge scheuten van de tarweplant. Het is een superfood waar je tarwegrasshotjes mee maakt. Het is rijk aan voedingsstoffen en super gezond. Ik probeerde het een weekje uit, hier lees je er alles over.

Kokosbloesemsuiker €5,49

kokosbloesemsuiker
Kokosbloesemsuiker is een 100% natuurlijke suiker, gewonnen uit de kokosbloesem. Het scoort bovendien veel lager op de Glycemische Index, waardoor het minder invloed op je bloedsuiker heeft. De smaak daarentegen is super lekker, het heeft haast iets weg van karamel.

Speltbulgur €3,99 en Boekweit €1,65

Wat koop je bij de biowinkel
Speltbulgur is bulgur maar in plaat van tarwe gemaakt van spelt. Het is de ideale basis voor een maaltijdsalade. Boekweit is een zaad en geen graan, je kunt er een ontbijtje of een salade van maken. Beide kun je ook eten als vervanger van rijst of mie, bij een curry.

Borlotti bonen €2,19

borlotti bonen
Peulvruchten zijn helemaal hot. Ik gebruik deze borlottibonen in een salade met tonijn, of ik maak er een bonotto van, een risotto op basis van bonen.

Kiemen €1,49

Wat koop je bij de biowinkel
Kiemen zitten boordevol voedingsstoffen. Het zijn de eerste scheuten die ontstaan uit zaden. Ik eet ze op een boterham met kaas of voeg ze toe aan een salade.

Spelt muesli €4,15

Wat koop je bij de biowinkel
Mijn favoriete muesli is deze speltmuesli van De Halm. Gemaakt van spelt en zonder toegevoegde suikers.

Havervlokken €1,64

havervlokken
Havervlokken is haver zonder dat het gekneusd is. In de supermarkt koop ik meestal de AH basic oats en die zijn geplet, waardoor ze fijner van structuur zijn. Ik denk dat ik met deze grove vlokken iets ga bakken.

Crackers van spelt €2,09

Wat koop je bij de biowinkel
Even een snackje tussendoor. Kleine crackertjes met Provencaalse kruiden gemaakt van speltbloem.

Chocolade zonder suiker €1,89

Wat koop je bij de biowinkel
Deze chocolade is gezoet met kokosbloesemsuiker en dus vrij van geraffineerde suikers. Hij is vrij bitter maar dat zal je niet verbazen met 92% cacao. Ik hou er wel van. En het voordeel van deze chocolade is dat je aan één stukje genoeg hebt.

Raw repen €1,89

Wat koop je bij de biowinkel
Handig voor onderweg. Rauwe repen zonder suiker en 100% natuurlijk.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in