fbpx
Menu

Snelle Kaneelbroodjes voor Pasen

Ik ben dol op kaneelbroodjes, de geur alleen al doet mij watertanden. Een tijdje geleden maakte ik deze kaneelbollen from scratch, super lekkere broodjes maar je hebt er wat geduld voor nodig. En dat laatste is niet mijn sterkste punt.

Ben jij net zo ongeduldig als ik, maak dan ook deze snelle kaneelbroodjes van croissantdeeg. Omdat het bijna Pasen is heb ik er cinnabunnies van gemaakt. Zijn ze niet cute?

Ingredienten voor 6 st.
1 blikje croissantdeeg
1 el zachte roomboter
1 el bruine suiker
2 tl kaneel

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de boter met de suiker en het kaneel door elkaar.

Haal het croissantdeeg uit het blikje en verdeel het in 3 rechthoeken.

Kaneelbroodjes

Bestrijk elk deel van het croissantdeeg met de kaneelboter.

Kaneelbroodjes

Snij de rechthoeken in de lengte doormidden, zodat je 6 lange stroken krijgt.

Kaneelbroodjes

Rol de stroken op en vorm er lange slierten van. Snij het kontje er af en maak hier een balletje van, dit wordt het staartje.

Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een U vorm van de slierten en vouw ze over elkaar heen.

De uiteindes worden de oren, druk deze iets plat en kneed er een puntje aan.

Druk het deeg iets plat en leg het balletje in de holte, zo krijgt de bunnie een staartje.

Kaneelbroodjes

Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 12 minuten goudbruin. Ze vervormen wel iets tijdens het bakken. Na het bakken kan je het gelijk een beetje platdrukken.

Kaneelbroodjes

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

22 reacties

  • Astrid Olieman
    27 maart 2016 om 11:25

    Vanmorgen gemaakt en ze waren heerlijk! Voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 maart 2016 om 17:50

    Dat hoor ik graag :)

    Beantwoorden
  • Nienke Bezuijen
    25 maart 2016 om 07:24

    Hmm klinkt goed! Als ik ze zonder geraffineerde suiker wil maken, kan ik dan beter kokosbloesemsuiker gebruiken of palmsuiker? Thanks!

    Beantwoorden
  • petra
    2 april 2015 om 23:09

    Vanochtend nog gemaakt voor het paasontbijt op de basisschool.
    Succes verzekerd! Alleen al door de leuke vorm!!

    Beantwoorden
  • B
    19 april 2014 om 15:28

    Blijven ze nog lekker als ik ze een dag van tevoren maak?
    Ze zijn voor de paasbrunch, maar ik hou van uitslapen.. :-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 april 2014 om 20:10

    Haha ja ik ook, je kunt ze even oppiepen in de oven en dan zijn ze weer heerlijk ;)

    Beantwoorden
  • Sandra
    20 april 2019 om 08:30

    Hoe lang en hoe warm piep ik ze dan op in de oven?

    Beantwoorden
  • Annika
    23 april 2019 om 08:54

    Ongeveer 10 min op 180 graden.

    Beantwoorden
  • Manon
    23 september 2013 om 17:26

    Voor de zoveelste keer deze broodjes gemaakt. Niemand gelooft dat ik ze zelf heb gemaakt! Heeeeeerlijkkkk!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 september 2013 om 22:34

    Haha dan heb ik binnenkort ook weer een super recept voor je ;)

    Beantwoorden
  • Branwen
    21 april 2013 om 08:24

    Ze staan nu in de koelkast te wachten tot vriendlief uitgeslapen is. Dan gaan ze de oven in. Goed idee, ik denk dat we heel heel smakelijk ontbijt gaan hebben.
    Ik heb in de deegrollen een knoop gelegd. Het is tenslotte geen Pasen meer :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 april 2013 om 15:27

    Haha nee en dat is nog makkelijker :)

    Beantwoorden
  • Suzanne
    26 maart 2013 om 22:20

    Ik heb ze gemaakt, heerlijk, en lekker simpel!

    Beantwoorden
  • Anne Solveig
    14 maart 2013 om 12:55

    Klinkt lekker zeg!

    Beantwoorden
  • Myrthe
    14 maart 2013 om 12:53

    jum wat ziet dit er lekker uit! Jammer dat ik nou nog bezig ben met mn dieet ;)

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 maart 2013 om 18:01

    Tnx ;)

    Beantwoorden
  • Nick
    13 maart 2013 om 11:20

    Leuk idee! Deze ga ik zeker maken binnenkort.

    Beantwoorden
  • Nanda
    13 maart 2013 om 11:19

    Heel leuk! Ik vond laatst een recept voor kaneelrollen, komt ongeveer op hetzelfde neer. Heerlijk :D

    Beantwoorden
  • Maxime
    13 maart 2013 om 11:02

    Ze zien er super schattig uit, leuk idee!

    Beantwoorden
  • Laura's Bakery
    13 maart 2013 om 09:46

    Dat ziet er heerlijk uit! Had zoiets ook laatst gepind, leuk idee voor Pasen!

    Beantwoorden
  • Sabien
    13 maart 2013 om 09:26

    Origineel zeg! Dit ga ik wel maken voor Pasen! xoxo

    Beantwoorden
  • Curly Creative
    13 maart 2013 om 08:07

    Mmmm, ik maak zondags wel eens van die croissantjes en ik stop er wel eens grove kaneelsuiker in ..ook erg lekker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen