Snelle Kaneelbroodjes voor Pasen
Ik ben dol op kaneelbroodjes, de geur alleen al doet mij watertanden. Een tijdje geleden maakte ik deze kaneelbollen from scratch, super lekkere broodjes maar je hebt er wat geduld voor nodig. En dat laatste is niet mijn sterkste punt.
Ben jij net zo ongeduldig als ik, maak dan ook deze snelle kaneelbroodjes van croissantdeeg. Omdat het bijna Pasen is heb ik er cinnabunnies van gemaakt. Zijn ze niet cute?
Ingredienten voor 6 st.
1 blikje croissantdeeg
1 el zachte roomboter
1 el bruine suiker
2 tl kaneel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de boter met de suiker en het kaneel door elkaar.
Haal het croissantdeeg uit het blikje en verdeel het in 3 rechthoeken.
Bestrijk elk deel van het croissantdeeg met de kaneelboter.
Snij de rechthoeken in de lengte doormidden, zodat je 6 lange stroken krijgt.
Rol de stroken op en vorm er lange slierten van. Snij het kontje er af en maak hier een balletje van, dit wordt het staartje.
Maak een U vorm van de slierten en vouw ze over elkaar heen.
De uiteindes worden de oren, druk deze iets plat en kneed er een puntje aan.
Druk het deeg iets plat en leg het balletje in de holte, zo krijgt de bunnie een staartje.
Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 12 minuten goudbruin. Ze vervormen wel iets tijdens het bakken. Na het bakken kan je het gelijk een beetje platdrukken.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in