zuurkool koekjes

Zuurkoolkoekjes – 30 days of veggies

Alweer het laatste recept in de 30 days of veggies challenge. Deze zuurkoolkoekjes zitten bomvol veggies. Eigenlijk kan je van iedere groente gezonde pannenkoekjes maken. Het is de ideale manier om restjes op te maken. Zo is ook dit recept onstaan. Onlangs at ik deze gepofte zoete aardappel met zuurkool, een van mijn favo’s. Ik hield alleen een restje zuurkool over. En daar kan deze “no waste dame” niet zo goed tegen. Ik kan dat gewoon niet weggooien. Mijn brein laat mij op zo’n moment nooit in de steek en allerlei ideetjes passeren de revue. En die ideeën kunnen dan ook niet wachten, nee dat moet dan per direct uitgevoerd worden. En zo kwam het dat ik om half 10 ’s avonds mini zuurkool rösti aan het maken was.

Ik zeg rösti want eigenlijk is het idee hierop geïnspireerd. In plaats van gewone aardappelen gebruikt ik een zoete aardappel, want ook die had ik nog liggen. En is bovendien lekker gezond. Verder ging er een eitje door voor de binding en wat appel en kaas voor de smaak. Heerlijk! En een perfect recept voor de 30 days of veggies challenge, waarin we groente in de hoofdrol zetten. De challenge is bijna voorbij. Maar uiteraard kan je nog heel veel veggie recepten van ons verwachten. Want we love veggies! PS de koekjes zijn ook koud lekker, dus ideaal om mee te nemen in de lunchtrommel naar werk.

zuurkool koekjes

Ingrediënten voor 8 st.
1 zoete aardappel (ongeveer 250 gr)
150 gr uitgelekte zuurkool
1 appeltje (Elstar)
2 eieren
70 gr geraspte kaas
1 tl kerriepoeder
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Was de zoete aardappel en verwijder eventuele oneffenheden. Rasp de aardappel met schil met een grove rasp. Knijp de rasp goed uit. Het mengsel moet zo droog mogelijk blijven.

Knijp de zuurkool goed uit en voeg dit bij de zoete aardappel.

Rasp de appel en knijp deze wederom goed uit. Voeg dit bij de zuurkool.

Voeg de eitjes en de kaas toe en meng het goed door elkaar.

Breng de zuurkool koekjes op smaak met peper, zout en wat kerriepoeder.

Meng alles goed.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Verdeel die lepels van het beslag over de pan en druk ze goed aan. Je kunt hiervoor ook een uitsteker gebruiken, dan krijg je mooie ronde zuurkool rösti.

Bak de zuurkoolkoekjes in ongeveer 3 tot 4 minuten per kant goudbruin. Draai ze voorzichtig om met een spatel.

Serveer ze warm of koud!

zuurkool koekjes

zuurkool koekjes

Dit recept voor zuurkoolkoekjes is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Fresh & Easy: Spaghetti met paddenstoelen roomsaus
10 tips die tijd besparen in de keuken
Bewaar
17 Comments
  • Sofie

    28 februari 2017 at 07:29 Beantwoorden

    Fijn om te lezen hoe je omgaat met restjes!! Ziet er lekker uit!!

  • Rick

    13 juni 2016 at 12:31 Beantwoorden

    Leuk en lekker gerecht! Ik zoek eigenlijk nog eiwitarme ‘binder’ ter vervanging van ei en kaas in dit recept: iemand fijne suggesties? Dankjulliewel. Groeten Rick

  • Carla van der Wal van 't Hof

    16 maart 2016 at 13:08 Beantwoorden

    Deze zijn super lekker, ik heb ze gemaakt met geitenkaas en peterseliewortel dus geen zoete aardappel, de appel heb ik weg gelaten en door de peterseliewortel is het ook al zoet. geweldig lekker

  • Laura

    5 maart 2016 at 18:01 Beantwoorden

    Ik heb deze koekjes vandaag gemaakt met gewone (geschilde) aardappel. Wel beetje paneermeel toe moeten voegen omdat ze iets vochtig waren maar zijn goed gelukt. Gaan we zeker nog eens maken! Groetjes

  • Noesjka

    27 januari 2016 at 17:09 Beantwoorden

    Zo!! Die zijn lekkerrrrrrr! Heb ze met geitenkaas ipv koemelkkaas gemaakt. Superrrr\r\nBedankt weer voor de inspiratie!

  • Jessica

    27 januari 2016 at 14:31 Beantwoorden

    Wat een leuk idee, ik hou van zuurkool, in alle smaken! Dit ga ik zeker proberen.

  • Marianne

    27 januari 2016 at 09:35 Beantwoorden

    Ik ga ze vandaag meteen maken, lijkt me echt heerlijk, ik zou ook veel vaker zuurkool moeten/willen eten. Dankjewel Pauline 😉

  • Daniëlle

    26 januari 2016 at 16:36 Beantwoorden

    Wat een leuk idee zo met de zuurkool! Lijkt mij in elk geval erg lekker!

  • Doortje

    26 januari 2016 at 09:43 Beantwoorden

    Dat klinkt lekker zeg! En het is eigenlijk heel simpel te maken, ideaal om wat extra groenten naar binnen te krijgen (ook bij de kinderen hier!) 🙂

    • Pauline

      27 januari 2016 at 13:02 Beantwoorden

      Haha ja alles onder het mom van het is een pannenkoekje 🙂

  • Cheese and Chinese

    26 januari 2016 at 09:21 Beantwoorden

    Leuk idee! Wij hebben laatst iets soortgelijks gemaakt met broccoli, was ook erg lekker! Eigenlijk kun je eindeloos variëren met groentekoekjes!

  • Anna-Karina

    26 januari 2016 at 08:16 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk i.p..v aardappel neem ik pompoen en dan met een lekker mosterd-witte-wijnsausje!\r\nTnx voor de inspiratie zo op de vroege ochtend…

  • Mirjam

    26 januari 2016 at 07:55 Beantwoorden

    Ik ben een enorme liefhebber van zuurkool, dus deze ga ik zeker een keer maken. Lijkt me erg lekker. En ik ga er genoeg maken om ze ook koud te proberen om mee te kunnen nemen tijdens het wandelen!

  • Nicole

    26 januari 2016 at 07:54 Beantwoorden

    Oh lekker! Ik eet zuurkool eigenlijk veel te weinig, terwijl het zo lekker is. Leuk recept!

  • Emma

    26 januari 2016 at 07:23 Beantwoorden

    Ze zien er onwijs goed uit! Ik ben helemaal geen fan van zuurkool, maar deze variant ziet er echt ongelofelijk goed uit Pauline!

  • Marlotte

    26 januari 2016 at 07:05 Beantwoorden

    Klinkt goed! Ik heb zoiets al met veel verschillende soorten groenten gedaan, maar nog nooit meer zuurkool. Ben benieuwd!

Plaats een reactie