mueslikoeken

Muesli ontbijtkoeken

Sponsored. Deze muesli ontbijtkoeken kan je prima meenemen naar je werk. Maar ze zijn ook erg geschikt om mee te ontbijten, ideaal als je ’s ochtends weinig tijd hebt. Eigenlijk zit er alles in wat ik normaal ook in mijn dagelijkse ontbijtje gebruik (alleen de yoghurt ontbreekt nog). Goed begin van de dag dus. Ik moet wel toegeven dat ze vers gebakken het allerlekkerste zijn. Maar dat is met alle zelfgemaakte koekjes zo. Het voordeel is dat ze zo gemaakt zijn, dit kan je prima ’s avonds nog even maken voor het hele gezin (en je man kan dit uiteraard ook prima).

Ik heb deze ontbijtkoeken nu al een paar keer voor mijzelf gemaakt. Voor als ik heel vroeg de deur uit moet (en zoveel mogelijk tijd wil besparen) of als to go ontbijtje. Ik gebruik de Quaker Havermout Muesli Noten, deze is gevuld met hazelnoten, amandelen en stukjes gedroogd fruit. Rijk aan vezels en er is verder geen suiker aan toegevoegd en dat vind ik fijn. Je kunt in plaats van havermeel (wat gewoon gemalen havermout is) ook speltbloem gebruiken. De zoetigheid komt van de bananen. Wil je het nog iets zoeter hebben, voeg dan nog een kneepje honing toe. Ik vind het persoonlijk niet nodig, maar ik ben dan ook niet zo’n zoetekauw. Doe dit gerust als je van zoet houdt.

mueslikoeken

Ingrediënten voor 10 st.
2 rijpe bananen
100 gr havermeel (gemalen havermout)
125 gr Quaker Havermout Muesli Noten
1 ei
30 gr kokosolie
20 gr rauwe cacaonibs
1 tl bakpoeder
1 tl speculaaskruiden
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden (hetelucht).

Pureer de bananen en het eitje glad met een staafmixer.

Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en meng het goed door elkaar. Je hoeft de kokosolie niet persé te smelten van tevoren. Dit gaat door het mengen vanzelf.

Verdeel met een lepel 10 gelijke hoopjes van het beslag over een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de koekjes iets aan met de bolle kant van een lepel.

Bak de koekjes in 13 – 15 goudbruin.

Bewaar de ontbijtkoeken luchtdicht tot gebruik. Je kunt ze ongeveer 3 dagen bewaren, maar net uit de oven zijn ze het allerlekkerste.

mueslikoeken

 

Nog wat extra tips:
Voeg 2 el honing toe voor wat extra zoetheid.
Vervang het havermeel voor een hele fijne havermout of voor speltbloem.
Bewaar ze luchtdicht (max. 3 dagen).

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Dit artikel is in samenwerking met Quaker , lees mijn disclaimer.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Gezonde tussendoortjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in