Tonijnburger

Tonijnburger

Bij een burger denk je niet zo snel aan eentje van tonijn… Maar lekker dat deze tonijnburger is! Daarnaast is die zo klaar, echt een kind kan de was doen. Erbij maakten we een fris sausje van wat mayonaise, Griekse yoghurt en citroenrasp. Serveer lekker met zoete aardappelfriet of een groene salade. Als deze tonijnburger zo geen feest is?

Tonijnburger
Tonijnburger
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 blikjes tonijn in zonnebloemolie (160 gr)
  • 1 eiwit
  • 60 gr panko
  • Halve rode ui
  • Rasp van een halve citroen (biologisch)
  • Handje peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Ingrediënten voor de toppings

  • 4 harde bolletjes
  • 50 gr rucola
  • 1/4 komkommer
  • 2 avocado's
  • 2 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • Rasp van een halve citroen (biologisch)
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Laat de tonijn goed uitlekken en doe het in een kom.

  2. Snipper de halve rode ui fijn en hak de peterselie fijn. Voeg dit bij de tonijn.

  3. Voeg de rasp van een halve citroen en wat peper en zout toe.

  4. Voeg het eiwit en de panko toe en meng het tot een egaal ‘deegje’. Het mengsel moet licht plakkerig aanvoelen. Is het nog te nat, voeg dan wat extra panko toe.

  5. Bak de tonijnburgers in wat olijfolie om en om goudbruin. Ongeveer drie minuten per kant.

  6. Snijd de avocado en de komkommer in plakjes.

  7. Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met wat rucola, avocado en komkommer. Leg de tonijnburger hierop.

  8. Maak een snel sausje van de mayonaise, Griekse yoghurt en de rasp van een halve citroen. Breng op smaak met wat peper en zout.

  9. Garneer de tonijnburger met een lepel van de yoghurtmayonaise.

Tonijnburger

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.