Tonijnburger
Bij een burger denk je niet zo snel aan eentje van tonijn… Maar lekker dat deze tonijnburger is! Daarnaast is die zo klaar, echt een kind kan de was doen. Erbij maakten we een fris sausje van wat mayonaise, Griekse yoghurt en citroenrasp. Serveer lekker met zoete aardappelfriet of een groene salade. Als deze tonijnburger zo geen feest is?
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 blikjes tonijn in zonnebloemolie (160 gr)
- 1 eiwit
- 60 gr panko
- Halve rode ui
- Rasp van een halve citroen (biologisch)
- Handje peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten voor de toppings
- 4 harde bolletjes
- 50 gr rucola
- 1/4 komkommer
- 2 avocado's
- 2 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt
- Rasp van een halve citroen (biologisch)
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Laat de tonijn goed uitlekken en doe het in een kom.
Snipper de halve rode ui fijn en hak de peterselie fijn. Voeg dit bij de tonijn.
Voeg de rasp van een halve citroen en wat peper en zout toe.
Voeg het eiwit en de panko toe en meng het tot een egaal ‘deegje’. Het mengsel moet licht plakkerig aanvoelen. Is het nog te nat, voeg dan wat extra panko toe.
Bak de tonijnburgers in wat olijfolie om en om goudbruin. Ongeveer drie minuten per kant.
Snijd de avocado en de komkommer in plakjes.
Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met wat rucola, avocado en komkommer. Leg de tonijnburger hierop.
Maak een snel sausje van de mayonaise, Griekse yoghurt en de rasp van een halve citroen. Breng op smaak met wat peper en zout.
Garneer de tonijnburger met een lepel van de yoghurtmayonaise.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in