Chocolade ontbijt met Teff

Chocolate for breakfast, oh yes! En nog gezond ook, echt waar! Ik maakte dit lekkere ontbijtje met Teff. Teff is een glutenvrije grassoort dat uit hele kleine zaadjes bestaat. 150 zaadjes Teff wegen net zoveel als 1 tarwekorrel. Deze kleine zaadjes worden vermalen tot meel. En van dat meel worden weer vlokken gemaakt, de teffvlokken. In Ethiopië gebruiken ze dit meel vaak om pannenkoeken van te bakken, waarmee ze hun eten opeten.

De Teff van Zonnatura is aangevuld met maïsgries en rijst, waardoor je een heerlijk voedzaam meergranen ontbijt hebt. Maïsgries is niets meer dan grof gemalen maïs. Zie het als de nieuwe havermout, je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt. En het is super snel klaar. Je vindt het in de supermarkt. Deze chocoladepap is ook een echte verwennerij en nog healthy ook. Ik heb er nu banaan, kokos en hazelnoten aan toegevoegd, super lekker. Maar in de zomer zouden verse aardbeien en frambozen ook heel lekker zijn.

 

chocolade teff

Ingrediënten voor 1 persoon
4 – 5 el Teff
200 ml (plantaardige) melk
1 kleine el cacao
Scheutje agavesiroop
Handje hazelnoten
Halve banaan
Handje kokossnippers

Zo maak je het
Beng de melk aan de kook in een pannetje.

Haal het pannetje van het vuur en voeg de Teff, de cacao en de agavesiroop toe. In plaats van agavesiroop kun je ook honing of maple syrup gebruiken. Meng het goed doorelkaar. Giet de choco-pap in een kom.

Snij de banaan in stukjes en hak de hazelnoten grof.

Voeg deze samen met de kokossnippers toe aan je chocolade ontbijt.

PS je kunt Teff ook koud eten, dus ook super makkelijk om mee te nemen naar je werk.

chocolade teff 1

Teff is van zichzelf voedselzandloper proof. De toevoeging van maïsgries en rijst maakt deze pap niet voedselzandloper proof. Maar daarom niet minder gezond.

 

Fresh & Easy: Thaise mosselen
Review: Cuisinart Grill
Bewaar
26 Comments
  • Lara

    12 januari 2017 at 21:13 Beantwoorden

    Kun je het ook klaarmaken zoals overnight oat? Avond van te voren klaarmaken, nachtje in de koelkast en dan derest erbij?
    Groetjes Lara

    • Annika

      13 januari 2017 at 10:49 Beantwoorden

      Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk wel dat het kan.

  • kelly

    5 februari 2015 at 08:53 Beantwoorden

    Kan ik dit ook bijvoorbeeld vanavond klaar maken, morgen meenemen en dan even opwarmen in de magnetron?

  • Els

    30 januari 2015 at 12:17 Beantwoorden

    Ik denk dat mijn zoon dit zeer zou waarderen als ontbijt ziet er heerlijk uit

  • Laura

    26 januari 2015 at 13:48 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! Ben zelf dol op de quinoa met linzen van Zonnatura. Erg lekker en snel klaar, daar word ik vaak ook blij van na hele dag werken.

  • Merel

    25 januari 2015 at 11:39 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit zeg! Teff is echt te gek.

  • Diana

    23 januari 2015 at 16:36 Beantwoorden

    Ik lust bijna alles en ben ook dol op havermout maar de Zonnatura teff vind ik dus écht niet lekker. Ik heb het gevoel dat ik behanglijm aan het eten ben. Geen fijne structuur. Ik eet de nootjes en de chocola liever in een ander recept!

  • Suzanne

    23 januari 2015 at 14:50 Beantwoorden

    Jaaa Zonnatura is top, vooral de muesli ook!

  • Ger

    21 januari 2015 at 00:00 Beantwoorden

    Dit recept is gemaakt voor mij!! Zo lijkt het. Alles wat erin zit vind ik lekker: banaan, kokos, hazelnoot, cacao. En nu de teff dus nog uitproberen. Ben heel benieuwd! Ja zonnatura is een goed merk. De jam met 50% minder suiker staat bij ons dagelijks op tafel. Ook de pure sappen drinken we graag.

  • Emma

    20 januari 2015 at 22:42 Beantwoorden

    Oh, dus dat is Teff! Heb het eens zien staan, maar wist echt niet wat het was. Ik ben ook fan van Zonnatura en van een lekkere pap als ontbijt, dus nu ik dit artikel heb gelezen, ga ik het zeker eens proberen!

  • Herma de Bruyn

    20 januari 2015 at 20:56 Beantwoorden

    Ik vind de teffpap van zonnatura heerlijk als ontbijt, wissel het af met havermout. Het is goed te combineren met allerlei fruit en superfoods.\r\nZelf vind ik de smaak zoet genoeg en doe er dus geen agavesiroop of andere zoetstof bij, wel ceylonkaneel omdat het beter is voor m’n bloedsuiker.

  • Ageeth

    20 januari 2015 at 20:45 Beantwoorden

    Dat is heel lang geleden, ’s ochtends warme pap uit een pannetje ;-)\r\nDit ziet er heerlijk en uitnodigend uit!

  • Mariska

    20 januari 2015 at 20:16 Beantwoorden

    zou je dit recept ook kunnen gebruiken als een soort overnight oats? zonder te koken dus?

  • Kelly

    20 januari 2015 at 17:22 Beantwoorden

    Hmm, ziet er weer heerlijk uit!

  • Ruth

    20 januari 2015 at 16:51 Beantwoorden

    Zonnatura, ja ik koop weleens wat. Ben fan van cranberrysap, en ook erg goed dat ze jam zonder toegevoegde suiker hebben.Ik vind sommige dingen wel te duur. Denk aan de rozijntjes en repen. Jammer dat ze geen bouillonblokjes hebben zonder gistextract.

  • Suzanne

    20 januari 2015 at 15:25 Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit, ik heb het nog nooit geprobeerd, ben er wel benieuwd naar!

  • Kim

    20 januari 2015 at 14:42 Beantwoorden

    Ik eet ook wel eens Teff, ik vind het een heel fijne en gezonde vervanger voor Brintapap. Mijn darmen varen namelijk niet heel goed bij Brinta en volkorenproducten. Deze chocoladevariant ga ik zeker eens maken. Gisteren heb ik er (warme) pap van gemaakt met een scheutje agavesiroop en pecannoten, hmm!!

  • Malou

    20 januari 2015 at 09:05 Beantwoorden

    Heb het al heel vaak in de supermarkt zien liggen, misschien toch maar eens in m’n boodschappenmandje gooien!

  • Margot

    20 januari 2015 at 08:57 Beantwoorden

    Ik heb nog nooit van Teff gehoord, maar het klinkt interessant. Het ziet er trouwens uit als een heerlijk dessert zo.

  • Corinne

    20 januari 2015 at 08:47 Beantwoorden

    Ziet er weer heerlijk uit. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit van teff gehoord. Misschien ook maar eens op zoektocht gaan.

  • Emily van Kampen

    20 januari 2015 at 08:37 Beantwoorden

    Eigenlijk ben ik wel heel nieuwsgierig naar Teff. Ik zie het steeds bij AH, maar neem het uiteindelijk dan niet mee. Toch maar eens doen dan 😉

  • Ellen

    20 januari 2015 at 08:06 Beantwoorden

    Dit heb ik nog nooit gemaakt. Ik ben wel geintrigeerd. 😉 Hoe smaakt te textuur? Met wat kan je het vergelijken?

    • Pauline

      20 januari 2015 at 20:10 Beantwoorden

      Qua structuur lijkt het op havermoutpap. De smaak is alleen iets nootachtiger. En die chocoladesmaak is goddelijk.

  • Mariël

    20 januari 2015 at 08:04 Beantwoorden

    Ziet er weer heerlijk uit. Ik had het al eens zien staan op de zijkant van mn pak zonnatura havermout. Maar waar is het te koop. Bij AH hier niet, C1000 niet en Jumbo heeft het niet en als je vraagt kijken ze alsof je iets heel raars vraagt.

  • Eve

    20 januari 2015 at 07:39 Beantwoorden

    Dank je voor je recept. Ik verwarm de melk in de magnetron en dan de rest er bij. Ik vind het alleen jammer dat teff niet lekker ruikt…. (zaagsel), dat vind ik bij eten toch wel een prè. Aan de andere kant is het ook goed dat er geen toevoegingen zijn om het lekker te laten ruiken. Met lekkere dingen erdoor wordt het toch een lekker papje.

  • Yvonne

    20 januari 2015 at 07:16 Beantwoorden

    Stond er vandeweek mee in mijn hand bij de Hoogvliet. Ga het toch maar meenemen en uitproberen dus 😉

Plaats een reactie