Easy: Zomer frittata
Wat gaat de tijd snel he? Het is alweer augustus en over een dikke 3 weken, begint alles weer. Ik hoop op een lange nazomer, want ik heb nog heel veel lekkere en lichte receptjes voor jullie. Deze zomer frittata bijvoorbeeld, het is een lekker basic receptje dat je in een handomdraai op tafel zet en gemaakt van alleen maar verse ingrediënten. En daar hou ik van.
Mijn liefde voor eieren is niet zo stellig. Ik heb een beetje een knipperlicht relatie met ei, ik eet ze niet vaak, heb er vaak geen zin in, maar eens in de zoveel tijd juist weer wel. Kan je het nog volgen? ik zelf ook nog nauwelijks. Deze zomerse frittata zit barstensvol ei, maar ook groentes en ricottakaas en vooral dat laatste ben ik dol op. En ondanks de 5 eieren die er in gaan, is dit toch één van mijn lievelingsreceptjes van deze zomer. Lekker Fast en Fresh dus!
Ingrediënten voor 4 personen
5 eieren
3 lente uitjes
100 gr spinazie
100 gr tuinerwten
100 gr ricotta
Scheutje kook- of sojaroom (AH eigen merk)
Beetje Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een ovenschaal (23 cm) in met een beetje olijfolie.
Klop de eieren luchtig met een scheutje kookroom en royaal peper en zout.
Giet de eieren in de schaal.
Snij de spinazie grof en snij de lente uitjes in ringen. Voeg deze samen met de tuinerwten bij de eieren.
Verdeel de ricotta over de fritatta en rasp er tenslotte nog wat Parmezaan naar wens over.
Bak de zomerse frittata in ongeveer 30 minuten goudbruin.
Serveer de frittata warm of koud met een salade of brood.
Dit recept is Voedselzandloper proof.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.