komkommersalade

Komkommersalade

Komkommers, we hebben ze standaard in de koelkast liggen. Lekker als gezond snackje, op een boterham met kaas, in zoetzuur bij de nasi of in de vorm van deze snelle komkommersalade.

Frisse komkommersalade

Het is niets meer dan komkommers in hele dunne plakjes snijden (gaat het makkelijkste met een mandoline) en mengen met een mengsel van mayonaise en yoghurt. Wat je dan krijgt is een heerlijke frisse komkommersalade. Lekker op een toastje, bij de barbecue, of bij de warme maaltijd.

Komkommersalade is de frisse touch die iedere maaltijd nodig heeft.

Pauline

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 komkommers
  • 1 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • Sap van een halve citroen
  • 20 gr verse dille
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Was de komkommers en snijd ze in flinterdunne plakjes. Dit gaat ook het makkelijkste met een mandoline, kaasschaaf of gewoon een mes.

  2. Meng de mayonaise met de yoghurt, het sap van een halve citroen en wat peper en zout. Hak de dille fijn en meng dit door de saus.

  3. Voeg de komkommerplakjes toe en hussel het even goed door elkaar. Bewaar de komkommersalade in een schoon bakje in de koelkast.

    Als je de komkommersalade te lang laat staan, zal het vocht uit de komkommers lopen en krijg je een waterig geheel. Je kunt de salade dan even afgieten en opnieuw door elkaar mengen.

komkommersalade
komkommersalade

Welke kruiden zijn lekker in komkommersalade?

Verse kruiden zoals dille, bieslook en peterselie zijn het lekkerste in een frisse komkommersalade. Wil je een salade maken met meer diepgang, voeg dan eens karwijzaad toe.

Kan je komkommersalade van tevoren maken?

Je kan komkommersalade van te voren maken. Het kan zijn dat er wat extra vocht uit de komkommers trekt. Vlak voor het serveren roer je het even opnieuw door.

Komkommersalade bewaren

Je kan komkommersalade tot 3 dagen bewaren in de koelkast.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (35 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten