Komkommersalade
Komkommers, we hebben ze standaard in de koelkast liggen. Lekker als gezond snackje, op een boterham met kaas, in zoetzuur bij de nasi of in de vorm van deze snelle komkommersalade. Het is niets meer dan komkommers in hele dunne plakjes snijden (gaat het makkelijkste met een mandoline) en mengen met een mengsel van mayonaise en yoghurt. Wat je dan krijgt is een heerlijke frisse komkommersalade. Lekker op een toastje op bij de warme maaltijd.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 komkommers
- 1 el mayonaise
- 3 el Griekse yoghurt
- Sap van een halve citroen
- 20 gr verse dille
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de komkommers en snijd ze in flinterdunne plakjes. Dit gaat ook het makkelijkste met een mandoline, kaasschaaf of gewoon een mes.
Meng de mayonaise met de yoghurt, het sap van een halve citroen en wat peper en zout. Hak de dille fijn en meng dit door de saus.
Voeg de komkommerplakjes toe en hussel het even goed door elkaar. Bewaar de komkommersalade in een schoon bakje in de koelkast.
Als je de komkommersalade te lang laat staan, zal het vocht uit de komkommers lopen en krijg je een waterig geheel. Je kunt de salade dan even afgieten en opnieuw door elkaar mengen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in