Menu
3-salades-voor-op-een-toastje-3-3.jpg

Komkommersalade

Komkommers, we hebben ze standaard in de koelkast liggen. Lekker als gezond snackje, op een boterham met kaas, in zoetzuur bij de nasi of in de vorm van deze snelle komkommersalade. Het is niets meer dan komkommers in hele dunne plakjes snijden (gaat het makkelijkste met een mandoline) en mengen met een mengsel van mayonaise en yoghurt. Wat je dan krijgt is een heerlijke frisse komkommersalade. Lekker op een toastje op bij de warme maaltijd.

4

Ingrediënten voor 4 personen

 • 2 komkommers
 • 1 el mayonaise
 • 3 el Griekse yoghurt
 • Sap van een halve citroen
 • 20 gr verse dille
 • Peper en zout

Zo maak je het

 1. Was de komkommers en snijd ze in flinterdunne plakjes. Dit gaat ook het makkelijkste met een mandoline, kaasschaaf of gewoon een mes.

 2. Meng de mayonaise met de yoghurt, het sap van een halve citroen en wat peper en zout. Hak de dille fijn en meng dit door de saus.

 3. Voeg de komkommerplakjes toe en hussel het even goed door elkaar. Bewaar de komkommersalade in een schoon bakje in de koelkast.

  Als je de komkommersalade te lang laat staan, zal het vocht uit de komkommers lopen en krijg je een waterig geheel. Je kunt de salade dan even afgieten en opnieuw door elkaar mengen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan