Menu

Kidsproof: Spinnenpap voor Halloween

Volgende week vrijdag is het Halloween, een feest dat vooral in Amerika gevierd wordt. Of vieren jullie het ook? Vandaag heb ik een heel eng receptje voor jullie. Namelijk spinnenpap…. Om alvast in de stemming te komen.  En dat klinkt veel viezer dan het is. Hoewel ik zelf niet veel met Halloween heb, vond ik het toch leuk om iets “engs” te maken. Nou moet ik eerlijk bekennen dat eten en bloederige tafereeltjes voor mij echt niet samengaan. Een afgehakte vinger van marsepein of een nep oog van jelly zou ik echt niet weg kunnen krijgen zonder te kokhalzen. Daarom een iets minder eng receptje dat je ook gewoon voor je kleine kan maken..

Deze spinnenpap is stiekem gewoon kippenragout met bladerdeeg. Het is wel een klusje om het te maken. De pootjes breken snel, maar het idee is leuk. En het belangrijkste het is lekker!

spinnenpap

Ingrediënten voor 4 personen
50 gr boter
60 gr bloem
2 kipfilets
1 ui
450 ml kippenbouillon
4 plakjes bladerdeeg
Peper en zout

Zo maak je het
Pocheer de kipfilets gaar in de bouillon. Dit doe je door de kip gedurende een minuut of 10 zachtjes te garen. De bouillon moet net tegen de kook aan zitten.

Trek de kip uitelkaar met een vork en leg het apart. De bouillon heb je straks nog nodig, gooi deze dus niet weg.

Pel en snipper de ui en fruit deze aan in de boter.

Voeg de bloem toe en meng het doorelkaar. Laat de bloem zachtjes garen. Dit mengsel van boter en bloem heet een roux. Het is klaar als het zanderig aanvoelt. Laat de roux afkoelen.

Als de roux afgekoeld is, voeg je beetje bij beetje de warme bouillon toe. Roer het met een garde tot een gladde ragout.

Voeg de kipstukjes toe en breng de ragout op smaak met peper en zout.

Verdeel de ragout over 4 ovenschaaltjes.

spinnenpap

Steek uit 1 plakjes bladerdeeg 4 rondjes met een uitsteker, dit is de spinnenkop. Snij de andere plakjes in repen, dit worden de poten.

Plak 2 reepjes aan elkaar en span dit over het bakje. Doe dit ook met 4 andere reepjes, zodat je in totaal 6 pootjes krijgt. Ik weet dat een spin officieel 8 poten heeft, maar dit is al een klus op zich.

Leg de spinnenkop op de pootjes.

Zet de bakjes ongeveer 10 – 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.

Maak de ogen van pompoenpitten. Deze leg je er later op.

Eng he, die spinnenpap.

spinnenpap

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

  • Anneke
    29 oktober 2014 om 20:42

    Invriezen kan ? Zo ja dan wordt ie morgen op de antillen gemaakt hoor en een paar bakjes in de vriezer. Heb wel eens gehoord als soep gebonden is je het beter niet kunt invriezen?!

  • Luc, Kontich
    29 oktober 2014 om 10:30

    Mooi.
    Toelichting bij de foto : het gerecht is zodanig lekker dat Pauline poten 7 en 8 reeds had binnengespeeld vooraleer de foto kon gemaakt worden...

  • Eilish
    26 oktober 2014 om 15:39

    Super leuk dit!

  • Wanderer's Blues
    26 oktober 2014 om 11:52

    Hoe leuk bedacht! Ik ben normaal ook niet zo voor halloween, maar dit vind ik wel héél leuk!

  • Eline
    26 oktober 2014 om 11:07

    Ah superleuk idee!

  • MySimplySpecial
    26 oktober 2014 om 10:53

    Wat een leuk idee!

  • Esmée
    26 oktober 2014 om 10:41

    Wat leuk bedacht zeg! Dit lijkt me heel wat lekkerder dan een bloederig Halloween gerecht ;) x

  • Karlien
    26 oktober 2014 om 10:40

    Dit is zoooo leuk, hoe kom je erop. Heb geen kids, en voorlopig ook nog lang niet haha, maar misschien dat ik zelf nu wel een halloweenetentje wil geven alleen om deze spinnetjes te maken ;) ;)

  • Kelly caresse
    26 oktober 2014 om 08:24

    Wat een leuk en grappig idee voor met kids! Ben heel benieuwd hoe die 'pap' zal smaken

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST