kruiden kweken

Verticaal tuinieren

Vroeger hadden wij een moestuin! Sperziebonen, sla, veel rabarber, aardbeien, rode bessen.. Ik weet nog dat mijn vader altijd de zaadjes aan het kweken was in het washok. Daar was het warm namelijk en dat was goed voor de zaden.

Ik droom van een moestuin aan huis. Het lijkt mij heerlijk om mijn eigen groente en fruit te kweken. Een beetje in de aarde wroeten en onkruid wieden! Helaas hebben wij geen tuin, wel een balkon, twee zelfs! Het ene balkon is nu omgedoopt tot moestuin en wel in de vorm van een verticale tuin. Verticaal tuinieren is de oplossing als je geen tuin hebt.

verticaal tuinieren 2 verticaal tuinieren 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je niet veel ruimte hebt, moet je slim zijn. M. heeft een mooi rek aan de muur gemaakt en daar heb ik allemaal potten aangehangen. Een hangende aardbeien plant, kerstomaatjes, rozemarijn, basilicum, een peper plant, radijsjes! Op de grond heb ik rucola gezaaid in een grote pot en een courgette en aubergine plant gepoot! Deze laatste worden erg hoog en die kan ik dan weer vastbinden aan het rek. Super handig toch? In de grote mand staat bleekselderij, geen idee of dat werkt, ik probeer het gewoon uit en ik heb bonen gezaaid!

balkon tuin

Ik had mijn vader al voor tips gevraagd, want verstand van moestuinieren heb ik niet. Er komt nogal wat bij kijken. Een heel handig boekje voor de beginnende moestuinier is Zelfgeoogstvan Uitgeverij Snor. Het boekje is geschreven door Marian Flint en staat boordevol tips en trucs.

kruiden kweken

Per maand staat er uitgelegd wat je kunt zaaien en wanneer je kan oogsten. Ook moestuinieren in kistjes komt uitgebreid aan bod, dus ook aan de kleine tuin en balkons is gedacht. Ik heb het gewoon geprobeerd en geef de plantjes veel water en liefde en nu maar hopen dat ik straks een eetbaar balkon hebt! De eerste oogst is al binnen…

kruiden kweken

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in