keukenmachines

Deze keukenmachines hebben wij

Als je net als wij gek bent op koken en bakken, dan is een goede keukenmachine onmisbaar. Maar met zoveel keuzes kan het lastig zijn om de juiste te vinden. Dus, wat is nu een goede keukenmachine voor thuis?

Het antwoord hangt af van wat je precies nodig hebt. Wil je een alleskunner die kan kneden, kloppen en mengen? Of ben je meer op zoek naar iets om je groenten te snijden en raspen? Een goed startpunt is de veelzijdige Kitchenaid keukenmachine, ideaal voor allerlei soorten deeg, brood, slagroom en bakrecepten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een keukenmachine?

Bij het kiezen van een keukenmachine zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Denk aan de kracht van de motor, het aantal accessoires en de grootte van de mengkom. Een krachtige motor is belangrijk als je bijvoorbeeld veel brooddeeg wilt kneden.

Accessoires zoals een garde, deeghaak en menghaak maken je keukenmachine veelzijdiger. En als je vaak grote hoeveelheden maakt, is een grotere kom handig. Wil je je groenten snel kunnen snijden en raspen? Dan is niet een keukenmachine, maar een foodprocessor een betere keuze. Hieronder vertellen we daar meer over.

keukenmachines

Keukenmachine, foodprocessor of blender: wat is het verschil?

Een vraag die we vaak horen: wat is het verschil tussen alle soorten apparaten die te koop zijn? We leggen het even simpel uit:

  • Een keukenmachine is ideaal voor het mixen van beslag, kneden van deeg en luchtig kloppen van eiwit
  • Een foodprocessor is juist ideaal voor hakken, snijden en raspen – denk aan alles waar je meer een mes bij nodig hebt.
  • Een blender is ideaal voor vloeibare bereidingen zoals smoothies en soepen.
  • Een staafmixer is fijn voor het hakken en fijnmalen van noten, pesto en dips en voor het pureren van soepen en sauzen. Soms komen staafmixers, zoals dit exemplaar, ook in een set met allerlei opzetstukken, waardoor het bijna een soort foodprocessor wordt.

Deze keukenmachines hebben wij

Wij hebben een aantal favorieten in onze keuken:

Kortom: of je nu een fervent bakker bent, een smoothie-fanaat of graag homemade pesto maakt: er is altijd een keukenmachine die bij jouw kookstijl past. Enne, met de juiste tools in de keuken wordt koken niet alleen makkelijker, maar ook een stuk leuker!

De juiste keukenmachine kiezen: tips en trucs
pauline apparatuur

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in