Voorgerechten met zalm

Voorgerechten met zalm brengen een vleugje elegance en smaak naar de eettafel. Zalm is een veelzijdige vis die zich goed leent voor een scala aan koude en warme gerechten, en wij zijn er gek op! Hier ontdek je enkele heerlijke opties, samen met informatie over de verschillende soorten zalm die je kunt gebruiken om deze voorgerechten nog specialer te maken.

Pasteitje zalmragout

Lees meer overPasteitje zalmragout

Gemarineerde zalm met biet

Lees meer overGemarineerde zalm met biet

Crispy sushi bites

Lees meer overCrispy sushi bites

Salade met gerookte zalm

Lees meer overSalade met gerookte zalm

Sushi springrolls met zalm

Lees meer overSushi springrolls met zalm

Sandwich taart met zalm

Lees meer overSandwich taart met zalm

Deviled eggs met zalm

Lees meer overDeviled eggs met zalm

3x makkelijke kersthapjes

Lees meer over3x makkelijke kersthapjes

Fruits de mer

Lees meer overFruits de mer

Salade met zalm

Lees meer overSalade met zalm

Gevulde courgette met zalm en avocado

Lees meer overGevulde courgette met zalm en avocado

Aardappelsoep met zalm

Lees meer overAardappelsoep met zalm

Trio van zalm

Lees meer overTrio van zalm

Gevulde avocado

Lees meer overGevulde avocado

Zalmrolletjes

Lees meer overZalmrolletjes

Verschillende delen van de zalm én verschillende bereidingswijzen

Zalm is verkrijgbaar in verschillende vormen en bereidingswijzen. Een hele zalm is ideaal voor grote bijeenkomsten en feestelijke gelegenheden. Deze kan op verschillende manieren worden bereid, zoals gegrild, gebakken, of zelfs gerookt voor een indrukwekkend hoofdgerecht. Of onze favoriet: gravad lax, een Scandinavische specialiteit waarbij de zalm wordt gemarineerd met kruiden en specerijen.

Zalmfilet is een veelzijdige optie voor voorgerechten, omdat het zachte, malse vis gemakkelijk kan worden verwerkt in koude gerechten zoals salades of sushi springrolls met zalm. Warm gerookte zalm is een delicatesse met een diepe, rokerige smaak die perfect is voor voorgerechten met gerookte zalm. Het is heerlijk op toastjes met roomkaas, op blini’s (lekker met zalmeitjes) of in een salade.

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met zalm kunnen variëren van eenvoudige tot feestelijke gerechten. Een salade met gerookte zalm en ingelegde chioggia-bietjes en gegrilde groene asperges biedt een frisse en kleurrijke start van de maaltijd. Sushi springrolls met zalm is een eigentijdse twist op de bekende Japanse sushi. Ook leuk als voorgerecht! Of ons lievelingshapje dat mega makkelijk te bereiden is: zalmrolletjes! Dit is een leuke en feestelijke manier om zalm te presenteren, met ingrediënten zoals roomkaas en komkommer die de smaken in balans brengen. En ook nog eens heel makkelijk om te maken. 

Of je nu kiest voor warm gerookte zalm, zalmfilet of een andere variant, deze voorgerechten brengen sowieso een gevoel van luxe naar je eettafel. Wil je liever iets anders maken dan zalm? Bekijk dan deze pagina met vis recepten voor nog meer inspiratie. 

 

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in