Voorgerechten met zalm

Voorgerechten met zalm brengen een vleugje elegance en smaak naar de eettafel. Zalm is een veelzijdige vis die zich goed leent voor een scala aan koude en warme gerechten, en wij zijn er gek op! Hier ontdek je enkele heerlijke opties, samen met informatie over de verschillende soorten zalm die je kunt gebruiken om deze voorgerechten nog specialer te maken.

Onze favoriet
Zalm carpaccio Favoriet

Zalm carpaccio

Lees meer over Zalm carpaccio
Pasteitje zalmragout Favoriet

Pasteitje zalmragout

Lees meer over Pasteitje zalmragout
Gemarineerde zalm in biet Favoriet

Gemarineerde zalm met biet

Lees meer over Gemarineerde zalm met biet
Crispy sushi bites Favoriet

Crispy sushi bites

Lees meer over Crispy sushi bites
Salade met gerookte zalm Favoriet

Salade met gerookte zalm

Lees meer over Salade met gerookte zalm
Springrolls recept Favoriet

Sushi springrolls met zalm

Lees meer over Sushi springrolls met zalm
Sandwichtaart Favoriet

Sandwich taart met zalm

Lees meer over Sandwich taart met zalm

Gerookte zalm recepten

Platbrood met warm gerookte zalm
Inspiratie!
Lees meer over Gerookte zalm recepten
Deviled eggs Favoriet

Deviled eggs met zalm

Lees meer over Deviled eggs met zalm
Kersthapjes Favoriet

3x makkelijke kersthapjes

Lees meer over 3x makkelijke kersthapjes
salade met zalm Favoriet

Salade met zalm

Lees meer over Salade met zalm
Gevulde courgette Favoriet

Gevulde courgette met zalm en avocado

Lees meer over Gevulde courgette met zalm en avocado
aardappelsoep Favoriet

Aardappelsoep met zalm

Lees meer over Aardappelsoep met zalm
Onze favoriet
gravad lax maken Favoriet

Gravad Lax

Lees meer over Gravad Lax

Verschillende delen van de zalm én verschillende bereidingswijzen

Zalm is verkrijgbaar in verschillende vormen en bereidingswijzen. Een hele zalm is ideaal voor grote bijeenkomsten en feestelijke gelegenheden. Deze kan op verschillende manieren worden bereid, zoals gegrild, gebakken, of zelfs gerookt voor een indrukwekkend hoofdgerecht. Of onze favoriet: gravad lax, een Scandinavische specialiteit waarbij de zalm wordt gemarineerd met kruiden en specerijen.

Zalmfilet is een veelzijdige optie voor voorgerechten, omdat het zachte, malse vis gemakkelijk kan worden verwerkt in koude gerechten zoals salades of sushi springrolls met zalm. Warm gerookte zalm is een delicatesse met een diepe, rokerige smaak die perfect is voor voorgerechten met gerookte zalm. Het is heerlijk op toastjes met roomkaas, op blini’s (lekker met zalmeitjes) of in een salade.

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met zalm kunnen variëren van eenvoudige tot feestelijke gerechten. Een salade met gerookte zalm en ingelegde chioggia-bietjes en gegrilde groene asperges biedt een frisse en kleurrijke start van de maaltijd. Sushi springrolls met zalm is een eigentijdse twist op de bekende Japanse sushi. Ook leuk als voorgerecht! Of ons lievelingshapje dat mega makkelijk te bereiden is: zalmrolletjes! Dit is een leuke en feestelijke manier om zalm te presenteren, met ingrediënten zoals roomkaas en komkommer die de smaken in balans brengen. En ook nog eens heel makkelijk om te maken. 

Of je nu kiest voor warm gerookte zalm, zalmfilet of een andere variant, deze voorgerechten brengen sowieso een gevoel van luxe naar je eettafel. Wil je liever iets anders maken dan zalm? Bekijk dan deze pagina met vis recepten voor nog meer inspiratie. 

 

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.