Wortel recepten

 

De wortel hoort thuis in de top 5 van meest gegeten groenten. Wortels weten de weg naar ons bord goed te vinden. Veel extra PR hebben ze niet nodig, zou je denken. Neemt niet weg dat de wortel net zo goed een promotieronde verdient. Niet dat we het nu gaan hebben over op een rauwe wortel knagen. Verre van zelfs! Het aanbod aan wortel recepten is divers. Zo is het niet weg te denken uit de winterse wortelstamppot, stoppen we de knaloranje rakkers graag in wortelsoep en ook in de wortel salade komt de wortel goed tot z’n recht. Rest ons te zeggen dat er ook nog zoete recepten met wortel volgen. Van alles wat!

Spitskoolsalade met appel

Lees meer overSpitskoolsalade met appel

Vietnamese sla wraps met biefstuk

Lees meer overVietnamese sla wraps met biefstuk

Banh mi sandwich

Lees meer overBanh mi sandwich

Kikkererwten curry met bladerdeeg

Lees meer overKikkererwten curry met bladerdeeg

Macaroni ovenschotel

Lees meer overMacaroni ovenschotel

Pompoen wortelsoep

Lees meer overPompoen wortelsoep

Quiche bolognese

Lees meer overQuiche bolognese

Vega Boeuf Bourguignon

Lees meer overVega Boeuf Bourguignon

Loempia plaattaart met kip

Lees meer overLoempia plaattaart met kip

Salade met halloumi

Lees meer overSalade met halloumi

Japans pannenkoekje Okonomiyaki

Lees meer overJapans pannenkoekje Okonomiyaki

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Lees meer overWortelsalade met knapperige kikkererwten

Harira (Marokkaanse soep)

Lees meer overHarira (Marokkaanse soep)

Hutspot ovenschotel

Lees meer overHutspot ovenschotel

Loempia uit de Airfryer

Lees meer overLoempia uit de Airfryer

Worteltaart

Lees meer overWorteltaart

Zoete wortel recepten

Laten we het hebben over het maken van een eerste indruk. Wees gerust, het wordt geen les Psychologie. Iets met ‘schoenmaker’ en ‘bij je leest blijven.’ Wortels kennen vrienden en verre kennissen. Lang niet iedereen is er namelijk fan van. Totdat je komt aanzetten met de worteltaart (carrot cake op z’n Engels). Want waar zou die zijn zonder – inderdaad – wortels. De combinatie van wortels, roomkaas, speculaaskruiden en rozijnen maakt het tot één van de meest geliefde taarten van dit moment. Meer zoet met wortel? Ook deze carrot cake pancakes wordt graag getest, geproefd en goedgekeurd.

Wortels koken

Hoe lang wortels koken, vraag je je af? Dat is afhankelijk van de grootte van de stukken. Ga uit van zo’n 10 tot 20 minuten. Boen ze van tevoren wel schoon, want omdat ze vaak vers van het veld komen, kan er zand meekomen. Van wortels koken door naar de wortel uit de oven. In dit geroosterde wortel recept leggen we stap voor stap uit hoe de wortels te bereiden.

Wortels zijn er in alle kleuren van de regenboog. Kijk aan, de paarse wortel, gele wortel en zelfs heuse regenboog wortels liggen in de supermarktschappen. Verder zijn daar de winterpeen en de bospeen (die met de groene loof). Ondanks dat de naam ‘winterpeen’ ons om de tuin leidt, zijn ze heel het jaar te koop. Dat geldt niet voor de seizoensgebonden, tikkeltje zoetere bospeen die tussen april en oktober van zich laat zien. En proeven!

Alle wortel recepten uitgespeeld? Werp dan eens een blik op de volgende vlees recepten. Wortels en vlees doen het goed samen. Vega’s, ook jullie worden niet vergeten. Hoppatee, aan de slag met vegetarische recepten mét of zonder wortel.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in