Voorgerechten met vlees: voor elk wat wils
Voorgerechten met vlees bieden een breed scala aan mogelijkheden om iedereen (die vlees eet…) aan tafel blij te maken. Steak tartare is een klassiek gerecht waarbij rauw gehakt vlees wordt gemengd met kruiden en specerijen voor een intense smaakervaring. Het is een gewaagde keuze die liefhebbers van vlees zeker zal bekoren, maar het is geen gerecht dat iédereen bekoort. Eentje die dat vaak wel doet, is de carpaccio bonbon. Een verfijnde koud gerecht, waar dun gesneden rundvlees wordt opgerold met smaakvolle vulling van rucola, zongedroogde tomaten en pijnboompitten.. Het is een elegant entree die perfect is voor speciale gelegenheden, zoals Kerstmis.
In de warmere maanden vinden we meloen met ham een eenvoudig, maar klassiek voorgerecht waarbij de zoete smaak van meloen perfect samengaat met de zoutige ham. Liever wat anders? Vitello tonnato is een Italiaanse specialiteit waarbij dun gesneden kalfsvlees wordt geserveerd met een romige tonijnsaus. Deze combinatie van smaken biedt een heerlijke mix van texturen en zal de fijnproevers aan tafel absoluut aanspreken. Lekker om met kappertjes te serveren.
Koude voorgerechten met vlees: een mooie start van de maaltijd
Voorgerechten met vlees zijn niet alleen smaakvol, maar ook een uitnodiging tot genieten in goed gezelschap. Ons recept voor kipcocktail, een klassiek voorgerecht waarbij stukjes kip worden gemengd met een romige saus en geserveerd in een glas, is een gezellige keuze voor informele bijeenkomsten, zoals een borrel thuis. Hoef je er alleen nog maar wat goed brood, lekkere olijven en een olijfolie-dip bij te serveren, en je bent klaar!