Hapjes verjaardag

Verjaardagen zijn de perfecte gelegenheid om uit te pakken met heerlijke, maar makkelijke hapjes voor een verjaardag. Gezelligheid staat voorop en wat past er nu beter bij een feestelijke dag dan een tafel vol met kleine lekkernijen waar iedereen van kan genieten? Denk aan kleine sandwiches, bruschetta’s of een grote schaal vol met Spaanse pintxos, waarvan je het recept hier kunt vinden: Spaanse pintxos.

Quesadilla's met gehakt

Lees meer overQuesadilla's met gehakt

Hollandse hapjes

Lees meer overHollandse hapjes

Pasteitje zalmragout

Lees meer overPasteitje zalmragout

Breekbrood met kaasfondue

Lees meer overBreekbrood met kaasfondue

Raclette kaasbrood met pesto-olie

Lees meer overRaclette kaasbrood met pesto-olie

Spaanse pintxos: 3 x makkelijke hapjes

Lees meer overSpaanse pintxos: 3 x makkelijke hapjes

Bruschetta met burrata

Lees meer overBruschetta met burrata

Avocado ei salade

Lees meer overAvocado ei salade

Deviled eggs met zalm

Lees meer overDeviled eggs met zalm

Geitenkaas hapje met nootjes en honing

Lees meer overGeitenkaas hapje met nootjes en honing

Arancini

Lees meer overArancini

Hartige cake

Lees meer overHartige cake

3x makkelijke kersthapjes

Lees meer over3x makkelijke kersthapjes

Mezze platter

Lees meer overMezze platter

Bladerdeeg pizza flappen

Lees meer overBladerdeeg pizza flappen

Fruits de mer

Lees meer overFruits de mer

Verjaardagshapjes die je vooraf kunt maken

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als het om verjaardagshapjes gaat. Veel gerechten kunnen namelijk prima een dag van tevoren bereid worden, waardoor je op de dag zelf alle tijd hebt voor je gasten. Denk bijvoorbeeld aan gevulde eieren (deviled eggs) of een smakelijke eiersalade. Beide recepten zijn eenvoudig te volgen en maken sowieso je gasten blij.

Een ander goed vooraf te bereiden snack is een hartig bladerdeeghapje, perfect voor als je zoekt naar een snack voor een verjaardag die zowel lekker als supermakkelijk te maken is. 

Het ideale verjaardagsbuffet

Hoe je de hapjes presenteert, kan je feestje maken of breken. Een leuk idee is om een buffet te creëren met verschillende soorten hapjes. Gebruik verschillende hoogtes en schalen om het buffet visueel aantrekkelijk te maken. Een goed idee is onze mezze platter, met een divers aanbod aan verschillende gerechtjes – voor elk wat wils!

Vergeet ook niet de klassiekers zoals stokbrood met kruidenboter, een breekbrood met kaasfondue voor kaasliefhebbers, en bruschetta met burrata voor een Italiaanse draai. Wat sowieso altijd bij ons op tafel staat voor de borrel, is een pesto aioli als dip voor groente of sneetjes brood, zoals ciabatta of focaccia.

Zoete makkelijke hapjes voor een verjaardag

Vergeet ook niet wat zoets aan je visite voor te schotelen! Naast natuurlijk een feestelijke verjaardagstaart, serveren we graag wat zoet-hartige hapjes die een mooie mix zijn tussen zoet en zout. Bijvoorbeeld geitenkaas met honingnoten en geroosterde druiven of popcorn met bacon.

Met deze tips en recepten ben je goed voorbereid om een verjaardag te vieren waar nog lang over nagepraat zal worden. Cheers!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in