Vegetarische voorgerechten

Vegetarische voorgerechten maken wij heel vaak! Niet alleen voor vega vrienden, ook gewoon voor onszelf. Vis en vlees missen we dan helemaal niet. Als we een dinertje organiseren met meerdere gangen, is het voor de afwisseling extra lekker om te variëren met een vegetarisch voorgerecht. Hier vind je lekkere recepten voor een vegetarisch voorafje.

Onze favoriet
Bruschetta met champignons Favoriet

Bruschetta met champignons

Lees meer overBruschetta met champignons

Broccoli courgettesoep

Lees meer overBroccoli courgettesoep

Tomaten quiche

Lees meer overTomaten quiche

Artisjok salade

Lees meer overArtisjok salade

Spinazie quiche met feta en rozijnen

Lees meer overSpinazie quiche met feta en rozijnen

Aardappel koekjes met zure room

Lees meer overAardappel koekjes met zure room

Brie uit de oven met gegrilde nectarines

Lees meer overBrie uit de oven met gegrilde nectarines

Spaanse pintxos: 3 x makkelijke hapjes

Lees meer overSpaanse pintxos: 3 x makkelijke hapjes

Aspergesoep

Lees meer overAspergesoep

Geroosterde tomatensoep

Lees meer overGeroosterde tomatensoep

Geitenkaas hapje met nootjes en honing

Lees meer overGeitenkaas hapje met nootjes en honing

Heldere champignonsoep

Lees meer overHeldere champignonsoep

Thaise broccolisoep

Lees meer overThaise broccolisoep

3x makkelijke kersthapjes

Lees meer over3x makkelijke kersthapjes

Steak tartare op 2 manieren: vlees én vega

Lees meer overSteak tartare op 2 manieren: vlees én vega

Hartige taartjes met paddenstoelen

Lees meer overHartige taartjes met paddenstoelen

Mini hartige taartjes met bramen

Lees meer overMini hartige taartjes met bramen

Warme vegetarische voorgerechten

Zoek je een warm vegetarisch voorgerecht? Dan is soep eigenlijk altijd goed. Zo ook onze pindasoep die je moet proeven als je net als ons dol bent op pindakaas en pindasaus. Uiteraard is er als warm voorgerecht meer mogelijk dan soep. We maken dan ook graag de feestelijke groentetaartjes van bladerdeeg. Die zijn ook lekker bij een high tea!

Vegetarische voorgerechten koud

Een vegetarisch voorgerecht in de lente en zomer is lekker om koud te eten. Ontdek hoe je op drie verschillende manieren caprese salade maakt. De mooi opgemaakte witlofsalade met appel is ook lekker fris en verrassend. Maak van deze salades altijd een extra portie. Dan heb je de dag erna een gezonde vegetarische lunch!

Makkelijke vegetarische voorgerechten

Weinig tijd is geen probleem voor het maken van onze makkelijke en vegetarische voorgerechten. Een simpel vegetarisch voorgerecht is de tomaten-crèmesoep. Die lust iedereen! Vol van smaak en extra lekker zonder pakjes en zakjes. Moeilijk? Nee hoor, want in 15 minuten staat hij al op tafel. 

Tijdens het aspergeseizoen kiezen we aspergesoep graag als vegetarisch voorgerecht. In een half uurtje tover je het ‘witte goud’ om in een huisgemaakte soep met moderne twist. Geen zin in soep? Dan maken wij graag de gevulde champignons. Die zien er ook meteen feestelijk uit!

Luxe vegetarische voorgerechten

Tijdens een dinertje is het leuk om wat meer luxe vegetarische voorgerechten te serveren. Voordeel is dat iedereen deze recepten heerlijk vindt, ook de niet-vega’s. Zo hoef je niet voor iedereen iets anders te maken. Easy! Want wie zegt nou nee tegen een caprese taartje met burrata? Het taartje maak je gemakkelijk en staat heel gezellig op tafel. Ook lekker chique: verse ravioli met pesto. Snel klaar en luxe genoeg voor het kerstdiner. Wil je soep maken als vegetarisch voorgerecht? Dan is de wortelsoep met kokosmelk een eyecatcher op tafel!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in