Simpele vegan voorgerechten
Veel vegan voorgerechtjes zijn simpel en snel klaar. Zo ook veel van onze soeprecepten. Soep maak je gemakkelijk vegan en is altijd de perfecte optie als je écht even niet weet wat je moet koken. Zo hebben we van bijna iedere groente een keertje soep gemaakt.
Heb je nog een blikje maïs in de kast staan? Dan is het tijd om de maïs om te toveren tot soep. Met bouillon en wat kruiden maak je in 15 minuten huisgemaakte maïssoep. Met iets meer tijd en groente maak je een pompoensoep. Met een chilipeper en currypasta maak je deze extra spicey. Net wat je lekker vindt! Of maak de pindasoep met kokosmelk als vegan voorgerecht. Een ideaal recept voor alle pindakaas lovers.
Koude vegan voorgerechten
Een koud voorgerecht vinden we erg lekker voordat we het warme eten op tafel zetten. Probeer daarom eens de pappadums met mangochutney. We horen je denken: wat is pappadum? Dat is een knapperig Indiaas hapje, dat je lekker dipt in chutney. Wij maken de chutney het liefst van mango. Echt het proberen waard!
Ook veel salades zijn lekker als vegan voorgerecht. De vegan salade met quinoa en geroosterde venkel en wortel kun je zowel warm als koud eten.
Italiaanse vegan voorgerechten
Een vegan voorgerecht Italiaans maken? Kan makkelijk! De Italiaanse keuken biedt veel mogelijkheden voor vegan voorafjes. Je maakt vanalles met tomaten, basicilum, olijven, citroen, rode peper, uien en knoflook. Met deze ingrediënten maak je gemakkelijk een Italiaanse soep, tapenade en salade.
Maak helemaal from scratch een tomatensoep. Met lekker veel basiclicum natuurlijk! Ook lekker: een Italiaanse tapenade als vegan voorafje. Die maak je van zongedroogde tomaat en olijven. Ook is de tomatensalade een lekkere optie: deze zit bomvol Italiaanse groente!