Lekkere vegan tussendoortjes
Jawel hoor, er zijn talloze mogelijkheden om tussendoortjes vegan te maken, zonder al teveel moeite. Je kan alle kanten op met een lekker recept voor een spread, zo ook de cannellini bonenspread of de huisgemaakte guacamole. Zin in iets stevigers als tussendoortje? Maak dan de homemade falafel. Zijn we dol op!
Vegan snacks maak je heel makkelijk zelfs. Deze granola met rijstwafel en tutti frutti is heel simpel te maken. Eet het direct op en bewaar een beetje voor het ontbijt. Het is namelijk erg lekker om over je kommetje kwark te strooien.Zin in een hartige snack tussendoor? Maak dan geroosterde pompoenpitten. Je gebruikt de pitten die je overhoudt na het maken van pompoensoep. Lekker no waste!
Ook altijd goed: zelfgemaakte hummus. En zo makkelijk te maken ook! Nooit eerder geprobeerd? Probeer dan ons basis hummus recept of kies één van de variaties, zoals de pompoenhummus, de hummus van zongedroogde tomaat óf de witte bonen hummus.
Zelf plantaardige snacks maken
Tegenwoordig zien we op feestjes en borrels steeds vaker vegan hapjes staan, naast de bitterballen en chips. Wij zijn fan! Er zijn veel meer lekkere vegan snacks mogelijk dan je denkt. Maak daarom ook je eigen plantaardige snacks. De vegan borrelhapjes niet niet moeilijk te maken, dus stressen is niet nodig. Maak in een handomdraai dit vegan borrelplateau. Drankje erbij en relaxen maar!
Een ander lekker vegan borrelhapje is de groente tempura. Dit hartige hapje doet je denken aan die heerlijke tapas kaart op vakantie. En: je hebt de tempura zo gemaakt. Easy does it!
Wist je trouwens dat bladerdeeg vegan is? Gebruik het bladerdeeg zonder roomboter voor het vegetarisch bladerdeeghapje met vegetarisch gehakt. Binnen no-time heb je een heerlijk vegan saucijzenbroodje gemaakt. Hetzelfde kunstje kan met croissantdeeg. Hier maak je in een handomdraai Italiaanse broodjes van.
Vegan snacks uit de frituur
Lekker snacken op een verjaardag betekent: frituur aan! Of de airfryer, dat is ook heel lekker! Favoriet bij onze vrienden: geroosterde noten uit de airfryer. Let maar op: ze denken door de lekkere geur dat je de nootjes op de markt haalt. De altijd populaire loempia’s maak je ook in een handomdraai vegan. Vervang uit ons recept de loempiavellen door filodeeg en de vissaus door sojasaus. Vervolgens bak je ze in de frituur of airfryer.
Zoete vegan snacks
Dol op zoet? Daar weten we wel vegan tussendoortjes voor! Maak met maar 5 ingrediënten de cashew fudge, een lekkere gezonde treat. Zin om te bakken? Maak dan de vegan koekjes met amandelmelk. Voor een feestje maak je de vegan cheesecake met mango. Deze is volledig vegan en heeft heerlijke frisse smaken dankzij citroen en mango.
Een lekkere vegan snack met zoete nasmaak is ook de groene smoothie. Die geeft even een energieboost die je in de middag nodig hebt. De zoetigheid haal je uit mango en banaan. En jawel: chocolademelk bestaat ook in een vegan variant. Ons recept voor vegan chocolade shake heeft het allemaal, want hij is nog slank ook.