Vegan salade recepten

Een vegan salade maak je gemakkelijk zelf! Voor jezelf, of voor vrienden die graag vegan eten. Het mooie is dat het nog makkelijk is ook. Deze vegan salades maak je met ingrediënten uit je koelkast of uit de supermarkt. Ga aan de slag met een van onze vegan salade recepten!

Mexicaanse bonensalade

Lees meer overMexicaanse bonensalade

Spitskoolsalade met appel

Lees meer overSpitskoolsalade met appel

Tomatensalade met citroen basilicum dressing

Lees meer overTomatensalade met citroen basilicum dressing

Gado Gado bowl met tempeh

Lees meer overGado Gado bowl met tempeh

Thaise salade met couscous

Lees meer overThaise salade met couscous

Buddha bowl met zoete aardappel

Lees meer overBuddha bowl met zoete aardappel

Mexicaanse bowl

Lees meer overMexicaanse bowl

Gegrilde broccoli salade met pindakaasdressing

Lees meer overGegrilde broccoli salade met pindakaasdressing

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Lees meer overWortelsalade met knapperige kikkererwten

Gegrilde courgette salade

Lees meer overGegrilde courgette salade

Vegan salade met quinoa

Lees meer overVegan salade met quinoa

Vegan salade inspiratie

Bij het proberen van nieuwe salade recepten gebruiken we het liefst veel verschillende groente. Ze geven de salade kleur en een lekkere smaak en er zijn veel variaties mogelijk. Dat geldt ook voor vegan salades! We zijn dol op onder andere worteltjes, broccoli, courgette, spitskool en tomaat. De salade verrijken we graag met couscous, quinoa en falafel. Zat combinaties mogelijk dus!

Gezonde vegan salade als hoofdgerecht

Een maaltijdsalade maken we het liefst lekker voedend. Daardoor blijf je de hele avond een verzadigd gevoel houden. De Thaise salade kan prima als avondmaaltijd. Je eet ‘m met couscous, wat we zelf erg graag eten. Al een tijdje geen falafel gemaakt? Eet de falafel salade met de lekkere tahin dressing.

Een van mijn favoriete groente zijn toch wel bospeentjes. Daarom eten we regelmatig wortelsalade met kikkererwten. Ook bomvol lekkere groente: de courgette salade met romesco dressing. Echt een aanrader!

Zin in iets lichters? Lekker voor in de zomer is de tomatensalade met citroen basilcumdressing. Of wat dacht je van de spitskoolsalade? Heel lekker bij de bbq!

Vegan salade als bijgerecht

Wordt de vegan salade onderdeel van het hoofdgerecht? Dan is de wilde rijst pilav heel lekker als bijgerecht. Pilav bestaat vaak uit rijst dat gegaard wordt in bouillon. Heel lekker, vooral met wilde rijst dus. Die heeft net wat meer bite dan gewone rijst.

Ook lekker voor erbij: gegrilde broccoli salade met pindakaasdressing. Gegrilde groente smaken namelijk net even anders. Lekker en makkelijk!

Vegan salades om mee te nemen

Heb je quinoa salade met venkel gemaakt? Houd dan een portie over voor de volgende dag. Deze salade eet je namelijk ook prima koud. Ideaal voor de lunch! Zin in een stevige salade? Probeer dan de wintersalade met geroosterde groente!

Ook altijd lekker om mee te nemen: een vegan salade bowl!

3x een vegan salade bowl

Lekker makkelijk opeten, een salade bowl! Ideaal om mee te nemen dus. Er zijn veel combinaties mogelijk met de food bowl. Hij kan lekker op z’n mexicaans met quinoa, met zoete aardappel, of net een tikkeltje anders met tempeh. Welke bowl je ook kiest, alledrie zitten bomvol groente en geven een verzadigd gevoel. Snel proberen dus!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in