Spinazie recepten

 

Spinazie recepten. We kunnen regels voltypen over deze gewaardeerde groene spierbundel. Niet alleen omdat het een bron van belangrijke vitamines en mineralen is, maar vooral omdat spinazie zo lekker is en zo’n makkelijk ingrediënt is. Het blijft je verrassen wat je ermee kan maken. Zie hier het bewijs: een uit de kluiten gewassen collectie aan spinazie recepten: van spinazietaart door naar spinaziesoep om onderweg ook nog het recept spinazie stamppot te onthouden. Voor je het weet, is het de hele week van ‘s ochtends tot ’s avonds spinazie dat de klok slaat. Haha, alles met mate. Maar dat er aan inspiratie geen gebrek, blijkt wel aan de pagina’s vol spinazie recepten. Succes met kiezen!

Asperges met zalm en spinazie stamp

Lees meer overAsperges met zalm en spinazie stamp

Omelet met zalm en spinazie

Lees meer overOmelet met zalm en spinazie

Rotolo met spinazie

Lees meer overRotolo met spinazie

Kip in roomsaus

Lees meer overKip in roomsaus

Beef bulgogi bowl

Lees meer overBeef bulgogi bowl

Zalm lasagne

Lees meer overZalm lasagne

Risotto met garnalen

Lees meer overRisotto met garnalen

Miso soep met shiitake

Lees meer overMiso soep met shiitake

Spinaziesalade met feta

Lees meer overSpinaziesalade met feta

Gnocchi ovenschotel

Lees meer overGnocchi ovenschotel

Zoete aardappelsalade met feta

Lees meer overZoete aardappelsalade met feta

Pasta met spinazie

Lees meer overPasta met spinazie

Massaman curry met zoete aardappel

Lees meer overMassaman curry met zoete aardappel

Lasagne met zalm en spinazie

Lees meer overLasagne met zalm en spinazie

Ravioli met spinazie roomsaus

Lees meer overRavioli met spinazie roomsaus

Herfstsalade met pompoen

Lees meer overHerfstsalade met pompoen

Ovenpasta met romige kaassaus

Lees meer overOvenpasta met romige kaassaus

Broodje Sloppy Joe met gesmolten kaas

Lees meer overBroodje Sloppy Joe met gesmolten kaas

Spinazie recepten: van ontbijt tot diner

Extra voedingsstoffen gezocht? Spinazie weet raad. Zo kan je in de vroege ochtend al met bijvoorbeeld dit spinazie smoothie recept aftrappen. Alhoewel, dit recept voor spinaziepannenkoeken is ook een dikke hit. Voor jong, voor oud. Met lunchtijd laat de groene groente ook graag weer van zich zien in de vorm van deze spinazieomelet. En dan hebben we het nog niet over het avondeten gehad met bijvoorbeeld deze spinazie ovenschotel of spinazie pasta. Heel veel spinazie recepten, heel veel vitamines.

3x Spinazie bereiden

Spinazie heeft vooraan in de rij gestaan bij het uitdelen van smaak en voedingswaarde. En dan kan je spinazie ook nog op meerdere manieren klaarmaken. Dit zijn ze:

  • Spinazie koken
    In Hollandse huishoudens wordt spinazie meestal gekookt gegeten. De beresterke bladgroente was je eerst (als dat nog niet is gedaan) en gaat dan een pan een laagje water en snuf zout in. Roer het totdat alle blaadjes zijn geslonken. Na 4 tot 6 minuten kan je de spinazie afgieten.
  • Spinazie wokken
    Door met spinazie wokken. Heel lekker! Roerbak de spinazie kort in een wokpan (met olijfolie), laat de blaadjes slinken en voor je het weet, ben je klaar. Kind kan de was doen. Dit spinazie roerbak recept is een aanrader!
  • Spinazie opwarmen
    En dan is daar nog spinazie uit blik, pot en de diepvries. Wassen van de bladgroente is niet nodig (want al voor je gedaan). Aan jou om een pan op laag vuur te zetten, de spinazie erin te doen en op z’n tijd eens te roeren. Regelmatig gaan we hier aan de kook met diepvriesspinazie. Neem bijvoorbeeld dit ovenpasta met spinazie recept.

Soorten spinazie

Bladspinazie, babyspinazie, verse spinazie en diepvriesspinazie. De gezonde spinaziesla is er in alle soorten, in alle maten. Alleen wanneer zet je welke spinaziesoort op tafel? Verse spinazie is de meest tijdrovende van het stel. Er zit net wat meer voorbereidingstijd in (want de dikkere stelen verwijderen en wassen, wassen, wassen) en dat proef je.

Zit je minder ruim in je tijd, dan is spinazie in zak, uit de diepvries (blijven de vitamines bij het invriezen mooi binnenboord) of ingeblikt ook prima. Babyspinazie, oftewel de kleinere blaadjes spinazie, gebruiken we het liefst in salades. En wilde spinazie? Die is net wat robuuster van structuur, rijker van smaak en slinkt minder, dan de normale huis-tuin-en-keuken bladspinazie. Juist vanwege deze set aan eigenschappen kan je dit type spinazie goed koken en in wokgerechten gebruiken.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in