Recepten met rundvlees

Bourgondisch tafelen met een hoofdletter ‘B’, deze pagina met rundvlees recepten staat er bol van. Waar men vroeger een bord piepers en een lap rundvlees kreeg voorgeschoteld, is er inmiddels een rijk aanbod aan rundvlees recepten waarvan de roots soms ver buiten de Hollandse landsgrenzen liggen. De keuze in rundvlees recepten land is reuze. Om op een ‘zin in een rundvlees recept’-avond in een mum van tijd er één te vinden, zijn er een reeks pagina’s mee gevuld. Van rundvleeskroket tot stoofpot rundvlees recept via Indische rundvlees rendang door naar biefstuk salade Bali op z’n Loetjes. O, en omdat de Franse cuisine doorspekt met heerlijkheden is en we er dol op zijn, doen we er ook een paar stoofschotels met rundvlees bij. Van die gerechten die nooit vervelen.

Vietnamese sla wraps met biefstuk

Lees meer overVietnamese sla wraps met biefstuk

Carpaccio bonbon

Lees meer overCarpaccio bonbon

Vlaams stoofvlees met bier

Lees meer overVlaams stoofvlees met bier

Patatje stoofvlees

Lees meer overPatatje stoofvlees

Beef bulgogi bowl

Lees meer overBeef bulgogi bowl

Bavette van de BBQ

Lees meer overBavette van de BBQ

Biefstuk bakken doe je zo

Lees meer overBiefstuk bakken doe je zo

Beef Shanghai met noedels

Lees meer overBeef Shanghai met noedels

Stoofpot met rundvlees en ontbijtkoek

Lees meer overStoofpot met rundvlees en ontbijtkoek

Rollade met gedroogd fruit en appeltjes

Lees meer overRollade met gedroogd fruit en appeltjes

Goulashsoep met rundvlees

Lees meer overGoulashsoep met rundvlees

BBQ hamburger met zoetzure ui

Lees meer overBBQ hamburger met zoetzure ui

Noedels met zwarte bonensaus, biefstuk en broccoli

Lees meer overNoedels met zwarte bonensaus, biefstuk en broccoli

Stoofvlees met een bijzonder ingrediënt + tips

Lees meer overStoofvlees met een bijzonder ingrediënt + tips

Surf en Turf BBQ spiezen

Lees meer overSurf en Turf BBQ spiezen

Recepten met rundvlees: welk type vlees kies je?

Omdat de rubriek ‘rundvlees recepten’ nogal een brede, heb-ik-jou-daar sectie is, bij deze een alinea over de verschillende stukken vlees van de rund. Om gelijk met het klapstuk te starten: ossenhaas. Het mooiste en meest malse stuk vlees, alhoewel deze bavette recepten (net een iets stevigere bite dan de normale biefstuk) er ook mogen zijn, mogen wezen. Dan zijn er ook nog de runderlappen, sukadelappen en riblappen, een drietal dat zit uitstekend leent om een rundvlees stoofrecept mee te maken. Hoe dat zo? Deze stukken vlees hebben goed veel beweging gehad, waardoor er mooi wat vet aan zit. Vet dat tijdens het stoven heel lekker mals worden. Stel, je wil draadjesvlees maken, oftewel oma’s suddervlees, dan ben je met de wat vettere, smaakvolle riblappen spekkoper.

Plantaardige alternatieven van rundvlees recepten

Waarheid als een koe dat een robuust stuk vlees niet dagelijks vaste kost hoeft te zijn. Niet dat we nu de groene moraalridders willen uithangen hoor, maar op z’n tijd minderen met vlees is nooit niet iemand minder van geworden. En omdat er steeds meer prima plantaardige alternatieven worden bedacht, pakken we de kans om die ‘rundvlees recepten’ met je te delen. Om een voorbeeld te geven. We zijn ‘op’ Franse klassiekers, zoals dit rundvlees stoofschotel recept. Zo’n gerecht dat nooit verveelt. Zeker niet als je het rundvlees ook met…aubergine kan maken. Dan wordt het een vegetarische stoofschotel. Een oldtimer die met zijn tijd meegaat. Polonaise voor dit soort plantaardige pannetjes! Minderen met vlees? Laat je door deze vegetarische recepten lekker maken.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in