Risotto recepten

Romige risotto, we moeten de eerste persoon nog tegenkomen die er niet van houdt. Zo’n typisch recept waar we niet uitgepraat over raken en dat zichzelf goed weet te verkopen. Zo kan je er alle kanten mee op, is risotto van tevoren te maken, is het een geslaagd gerecht voor als je meer eters over de vloer krijgt en zetten ook kinderen er graag hun lepel in. Dat wordt het bord aflikken met deze over- én ovenheerlijke risotto recepten. Of je nu gaat voor een vegetarische risotto of eentje met veel kaas, vlees of vis. Bekijk al onze recepten hier.

Risotto porcini

Lees meer overRisotto porcini

Risotto met kip en spinazie

Lees meer overRisotto met kip en spinazie

Arancini

Lees meer overArancini

Risotto met gehakt uit de oven

Lees meer overRisotto met gehakt uit de oven

Griekse risotto met Feta

Lees meer overGriekse risotto met Feta

Risotto met asperges

Lees meer overRisotto met asperges

Risotto met chorizo

Lees meer overRisotto met chorizo

Risotto Milanese met gebakken paddenstoelen

Lees meer overRisotto Milanese met gebakken paddenstoelen

Truffelrisotto met paddenstoelen

Lees meer overTruffelrisotto met paddenstoelen

Boerenkool risotto

Lees meer overBoerenkool risotto

Risotto met garnalen

Lees meer overRisotto met garnalen

Risotto met pompoen

Lees meer overRisotto met pompoen

Vegetarische risotto uit de oven

Lees meer overVegetarische risotto uit de oven

Risotto van orzo

Lees meer overRisotto van orzo

Risotto met spinazie en geitenkaas

Lees meer overRisotto met spinazie en geitenkaas

Bietenrisotto uit de oven

Lees meer overBietenrisotto uit de oven

Vegetarische risotto recepten

Wanneer je denkt dat je risotto – met de truffelrisotto’s of tomatenrisotto’s – door dik en dun kent, heb je het mis. Naast risotto met garnalen of kip komen we met veel vegetarische risotto’s. Komen ze: bloemkoolrisotto met geitenkaas, risotto met paddenstoelen, pompoenrisotto, boerenkoolrisotto en meer. Kleur, geur en veel smaak op één bord verzameld, daar gaan je mondhoeken spontaan van omhoog staan.

Risotto uit de oven

Denk je aan risotto maken, dan denk je al snel aan een gerecht dat best wat tijd en aandacht vraagt. Onthoud dat de ene risotto de andere niet is. Fan van risotto, minder van het roeren? Voor als je niet het type bent dat continu bij de pan wil staan roeren en loeren, is een ovenrisotto ideaal. Het mooie van een risotto ovenschotel is dat het keukenwerk er al na 10 minuten op zit en je het daarna al de oven inschuift. Klinkt kinderlijk eenvoudig en dat is het ook. Probeer bijvoorbeeld eens deze vegetarische risotto uit de oven of bietenrisotto. Dat wordt punten scoren!

Risotto van te voren maken

Risotto bewaren we vaak voor het weekend, want feest om te eten, maar wist je dat je het net zo goed doordeweeks op het menu kan zetten? Maak risotto van te voren en warm het ’s avonds op laag vuur op. Gebruik geen olie, maar bouillon waar je ook de risotto in hebt gekookt. Weet wel dat het alsnog heel lekker is, maar je het nooit zo smeuïg als een verse risotto krijgt.

Risotto rijst kiezen

Normale rijst voor risotto gebruiken? Liever niet. Ga met speciale risottorijst aan de kook, dan weet je zeker dat je risotto een succes wordt. Deze soort bevat namelijk veel zetmeel wat – naast kazen – de romigheid aan risotto geeft. Dat wil je!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in