Recepten met tomaat

Knalrode tomaten. Knap om te zien en vooral een hele fraaie om mee te koken. Volzoet van smaak en makkelijke met veel ingrediënten te mixen. Vandaar ook dat er zo’n rijke verzameling aan tomaatrecepten is die we graag met je delen. Het zal je niet verbazen dat een traditionele tomaten-crèmesoep voorbijkomt net als gehaktballetjes in tomatensaus en tomatenrisotto. Scrol de pagina’s door en kies wat oude vertrouwde en nieuwe creaties uit. Veel vitamines verzekerd met deze serie recepten met tomaat.

Salade met gebakken feta

Lees meer overSalade met gebakken feta

Fettuccine Alfredo

Lees meer overFettuccine Alfredo

Mini asperge quiche

Lees meer overMini asperge quiche

Mini sandwiches met gerookte kip

Lees meer overMini sandwiches met gerookte kip

Pizza met mozzarella en asperges

Lees meer overPizza met mozzarella en asperges

Vis taco's met zalm

Lees meer overVis taco's met zalm

Gnocchi sorrentina

Lees meer overGnocchi sorrentina

Risotto met chorizo

Lees meer overRisotto met chorizo

Groene asperges uit de oven

Lees meer overGroene asperges uit de oven

Butter Chicken

Lees meer overButter Chicken

Boerenomelet met pesto

Lees meer overBoerenomelet met pesto

Frittata met geitenkaas

Lees meer overFrittata met geitenkaas

Turkse rijst met aubergine kebab

Lees meer overTurkse rijst met aubergine kebab

Falafel wraps

Lees meer overFalafel wraps

Gevulde pastaschelpen met gehakt

Lees meer overGevulde pastaschelpen met gehakt

Kidsproof bladerdeeg voorgerecht

Lees meer overKidsproof bladerdeeg voorgerecht

Caprese taartje met burrata

Lees meer overCaprese taartje met burrata

Uitgelegd: Type tomaten

Trostomaten, vleestomaten, pruimtomaten, snoeptomaatjes, zongedroogde tomaten en cherrytomaten. Oh, en wacht, de roma tomaten en coeur de boeufs zijn er ook nog. Voordat het op je bord verschijnt, is het eerst nog de vraag voor welk type tomaat kies je? Waar cherrytomaten friszoet en toegankelijk zijn, zijn zongedroogde tomaten juist heel uitgesproken, doordat ze in olie met kruiden worden bewaard. Moet je van houden. Wokken, grillen of bakken doe je het makkelijkst met de vleestomaat. En bij de geribbelde coeur de boeuf klop je aan als bijvoorbeeld gevulde tomaat op het menu staat. Waar je vast het liefst voor vers gaat, heb je aan tomaten(blokjes) uit blik ook een hele goeie. Zeker na de zomer wanneer het piekseizoen van de verse tomaten erop zit, kan je het best voor tomaten uit blik kiezen. Dit zijn namelijk tomaten die in de zomer zijn geplukt en ingeblikt. Handig, zo kook je het hele jaar rond recepten met de meest smaakvolle tomaten.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in