Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Deze zuurkoolschotel zit boordevol smaken: zoet, zuur en zout. Stiekem zit er een heleboel groenten in deze zuurschotel uit de oven verstopt. We maakten hem namelijk met zoete aardappelen, super healthy! De zoete aardappel behoort, in tegenstelling tot haar naam, tot de groentefamilie. Had je niet gedacht hé?

Vegetarische zuurkoolschotel

Dit is een vegetarische zuurkoolschotel. Ook hebben we stukjes appel en rozijn toegevoegd. Het zoete van het fruit en de rozijnen is top in combinatie met het zure van de zuurkool. Liever een ander soort fruit? De zuurkoolschotel is ook erg lekker met ananas. Dat wordt smullen!

PS probeer ook eens de plaattaart met zuurkool.

Zuurkoolschotel
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 500 gr zuurkool
  • 1 appel
  • 40 gr rozijnen
  • 75 gr geraspte kaas
  • 1 el kerrie
  • Scheutje melk
  • Klontje roomboter
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de zoete aardappel in zo’n 10 minuten gaar in water met zout.

  2. Giet de aardappelen af. Voeg een scheutje melk en een klontje roomboter toe en stamp er een romige puree van. Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout.

  3. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

  4. Laat de zuurkool goed uitlekken. Verdeel de zuurkool over een ingevette ovenschaal. Breng deze op smaak met wat peper, zout en de kerriepoeder. Meng het even doorelkaar.

  5. Snijd de appel in stukjes. Meng dit samen met de rozijnen door de zuurkool.

  6. Verdeel de zoete aardappelpuree over de ovenschotel.

  7. Garneer de zuurkoolschotel met de geraspte kaas.

  8. Bak de ovenschotel in 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden.

  9. De zuurkoolschotel is klaar als de kaas een lekker krokant laagje heeft gekregen.

Zuurkoolschotel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (46 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in