Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Deze zuurkoolschotel zit boordevol smaken: zoet, zuur en zout. Stiekem zit er een heleboel groenten in deze zuurschotel uit de oven verstopt. We maakten hem namelijk met zoete aardappelen, super healthy! De zoete aardappel behoort, in tegenstelling tot haar naam, tot de groentefamilie. Had je niet gedacht hé? Ook hebben we stukjes appel en rozijn toegevoegd. Het zoete van het fruit en de rozijnen is top in combinatie met het zure van de zuurkool. Liever een ander soort fruit? De zuurkoolschotel is ook erg lekker met ananas. Wij hebben hem verder vega gehouden, maar een zuurkoolschotel met gehakt of rookworst is ook een aanrader. Dat wordt smullen! PS probeer ook eens de plaattaart met zuurkool.

Zuurkoolschotel

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 500 gr zuurkool
  • 1 appel
  • 40 gr rozijnen
  • 75 gr geraspte kaas
  • 1 el kerrie
  • Scheutje melk
  • Klontje roomboter
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de zoete aardappel in zo’n 10 minuten gaar in water met zout.

  2. Giet de aardappelen af. Voeg een scheutje melk en een klontje roomboter toe en stamp er een romige puree van. Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout.

  3. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

  4. Laat de zuurkool goed uitlekken. Verdeel de zuurkool over een ingevette ovenschaal. Breng deze op smaak met wat peper, zout en de kerriepoeder. Meng het even doorelkaar.

  5. Snijd de appel in stukjes. Meng dit samen met de rozijnen door de zuurkool.

  6. Verdeel de zoete aardappelpuree over de ovenschotel.

  7. Garneer de zuurkoolschotel met de geraspte kaas.

  8. Bak de ovenschotel in 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden.

  9. De zuurkoolschotel is klaar als de kaas een lekker krokant laagje heeft gekregen.

Zuurkoolschotel

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Stamppot recepten Zoete aardappel Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (46 stemmen)

4 februari 2015


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in