![Zuurkoolschotel](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2015/02/Zuurkoolschotel-LR-1-1.jpg)
Zuurkoolschotel
Deze zuurkoolschotel zit boordevol smaken: zoet, zuur en zout. Stiekem zit er een heleboel groenten in deze zuurschotel uit de oven verstopt. We maakten hem namelijk met zoete aardappelen, super healthy! De zoete aardappel behoort, in tegenstelling tot haar naam, tot de groentefamilie. Had je niet gedacht hé?
Vegetarische zuurkoolschotel
Dit is een vegetarische zuurkoolschotel. Ook hebben we stukjes appel en rozijn toegevoegd. Het zoete van het fruit en de rozijnen is top in combinatie met het zure van de zuurkool. Liever een ander soort fruit? De zuurkoolschotel is ook erg lekker met ananas. Dat wordt smullen!
PS probeer ook eens de plaattaart met zuurkool.
![Zuurkoolschotel](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2015/02/Zuurkoolschotel-LR-2-1.jpg)
![Nieuwsbrief icoon](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Ontwerp-zonder-titel-2.png)
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg zoete aardappelen
- 500 gr zuurkool
- 1 appel
- 40 gr rozijnen
- 75 gr geraspte kaas
- 1 el kerrie
- Scheutje melk
- Klontje roomboter
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de zoete aardappel in zo’n 10 minuten gaar in water met zout.
Giet de aardappelen af. Voeg een scheutje melk en een klontje roomboter toe en stamp er een romige puree van. Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Laat de zuurkool goed uitlekken. Verdeel de zuurkool over een ingevette ovenschaal. Breng deze op smaak met wat peper, zout en de kerriepoeder. Meng het even doorelkaar.
Snijd de appel in stukjes. Meng dit samen met de rozijnen door de zuurkool.
Verdeel de zoete aardappelpuree over de ovenschotel.
Garneer de zuurkoolschotel met de geraspte kaas.
Bak de ovenschotel in 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden.
De zuurkoolschotel is klaar als de kaas een lekker krokant laagje heeft gekregen.
![Zuurkoolschotel](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2015/02/Zuurkoolschotel-LR-1-1.jpg)
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.