
Zuurkoolschotel
Deze zuurkoolschotel zit boordevol smaken: zoet, zuur en zout. Stiekem zit er een heleboel groenten in deze zuurschotel uit de oven verstopt. We maakten hem namelijk met zoete aardappelen, super healthy! De zoete aardappel behoort, in tegenstelling tot haar naam, tot de groentefamilie. Had je niet gedacht hé?
Vegetarische zuurkoolschotel
Dit is een vegetarische zuurkoolschotel. Ook hebben we stukjes appel en rozijn toegevoegd. Het zoete van het fruit en de rozijnen is top in combinatie met het zure van de zuurkool. Liever een ander soort fruit? De zuurkoolschotel is ook erg lekker met ananas. Dat wordt smullen!
PS probeer ook eens de plaattaart met zuurkool.


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 1 kg zoete aardappelen
- 500 gr zuurkool
- 1 appel
- 40 gr rozijnen
- 75 gr geraspte kaas
- 1 el kerrie
- Scheutje melk
- Klontje roomboter
- Peper en zout
Zo maak je het
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de zoete aardappel in zo’n 10 minuten gaar in water met zout.
Giet de aardappelen af. Voeg een scheutje melk en een klontje roomboter toe en stamp er een romige puree van. Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Laat de zuurkool goed uitlekken. Verdeel de zuurkool over een ingevette ovenschaal. Breng deze op smaak met wat peper, zout en de kerriepoeder. Meng het even doorelkaar.
Snijd de appel in stukjes. Meng dit samen met de rozijnen door de zuurkool.
Verdeel de zoete aardappelpuree over de ovenschotel.
Garneer de zuurkoolschotel met de geraspte kaas.
Bak de ovenschotel in 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden.
De zuurkoolschotel is klaar als de kaas een lekker krokant laagje heeft gekregen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan