Zoetzure rode ui

Zoetzure rode ui

Zelf zoetzure rode ui maken is allesbehalve moeilijk. En deze ingelegde rode ui mag eigenlijk niet ontbreken in je koelkast. Deze pickle is supermakkelijk om te maken, heel erg lekker én het ziet er mooi uit! Lekker bij zelfgemaakte nasi of bijvoorbeeld op een broodje met hummus.⁠

Zoetzure rode ui
Zoetzure rode ui
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 pot

  • 4 middelgrote uien
  • 1 flesje sushi-azijn⁠
  • 1 schone weckpot⁠

Zo maak je het

  1. Snijd de uien in dunne plakjes. Begin met het verwijderen van de buitenste schil van de uien en snijd ze in dunne plakjes. Je kunt een mandoline gebruiken. Dit is een snelle manier om alle uien even groot te snijden. Maar je kunt de uien ook met een mes snijden. ⁠

  2. Doe de uien in een grote weckpot en giet de azijn over de uien, totdat de uien helemaal onder de azijn staan.⁠

  3. Doe de deksel op de pot, schud een beetje en laat de uien een paar dagen in de koelkast in de azijn trekken.

Zoetzure rode ui
Zoetzure rode ui

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (30 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Aziatische recepten Vegetarische recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in