Pickled rode ui

Zoetzure rode ui

Zelf zoetzure rode ui maken is allesbehalve moeilijk. En deze ingelegde rode ui mag eigenlijk niet ontbreken in je koelkast. Deze pickle is supermakkelijk om te maken, heel erg lekker én het ziet er mooi uit! Lekker bij zelfgemaakte nasi of bijvoorbeeld op een broodje met hummus.⁠

Pickled rode ui
Galette recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 pot

  • 4 middelgrote uien
  • 1 flesje sushi-azijn⁠
  • 1 schone weckpot⁠

Zo maak je het

  1. Snijd de uien in dunne plakjes. Begin met het verwijderen van de buitenste schil van de uien en snijd ze in dunne plakjes. Je kunt een mandoline gebruiken. Dit is een snelle manier om alle uien even groot te snijden. Maar je kunt de uien ook met een mes snijden. ⁠

  2. Doe de uien in een grote weckpot en giet de azijn over de uien, totdat de uien helemaal onder de azijn staan.⁠

  3. Doe de deksel op de pot, schud een beetje en laat de uien een paar dagen in de koelkast in de azijn trekken.

Galette recept
Pickled rode ui

Wat vind jij van dit recept?

3.1 (36 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Aziatische recepten Vegetarische recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in