Zoete aardappelster

Zoete aardappelsterren met geitenkaas

Wat staat er bij jullie op tafel met oud en nieuw? Wij beginnen altijd met oliebollen. Later op de avond komen de borrelhapjes op tafel zoals deze zoete aardappelsterren met geitenkaas en prosciutto. Dit hapje is niet alleen superlekker, maar is ook nog best gezond. Een goede compensatie voor al die oliebollen. En het is een makkelijk hapje om te maken. Je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan, maar het resultaat is wel heel feestelijk.

Gezond borrelhapje

De verschillende smaken in dit hapje passen goed bij elkaar. Het zoetige van de zoete aardappel is erg lekker bij het zoute van de geitenkaascrème en de prosciutto. Met een uitsteker maak je er heel gemakkelijk sterren van, maar je kunt natuurlijk ook voor een andere vorm gaan. Als je het helemaal makkelijk wilt, maak je gewoon rondjes. Dan heb je geen uitsteker nodig. De zoete aardappelsterren zijn in ieder geval een feestje om te eten.

Zoete aardappelster
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 15 st.

  • 4 st. zoete aardappel
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • 50 gr crème fraîche
  • 100 gr prosciutto
  • 2 tl gedroogde tijm
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Snijd de zoete aardappel in plakken van ongeveer 1 cm dik. Ik heb alleen de middelste plakken gebruikt, omdat deze breed genoeg waren voor mijn uitsteker. Je kunt het ook gewoon zo laten. Steek de plakjes zoete aardappel uit met een uitsteker.

  3. Bestrijk de sterren vervolgens aan beide zijden met olijfolie. Besprenkel de sterren met wat gedroogde tijm. Zet ze 20 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Draai de sterren na tien minuten even om. Als de zoete aardappelsterren een krokant laagje hebben, zijn ze klaar.

  4. Meng de geitenkaas met de crème fraîche. Doe een theelepel van het mengsel op de sterren. Snijd de prosciutto in kleine stukjes en leg dit op de geitenkaascrème. Serveer meteen.

Zoete aardappelster

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.