Menu
zoeet-aardappelpasta-7719.jpg

Zoete aardappelpasta met citroensaus

Het is officieel lente en dat betekent dat de zon steeds meer gaat schijnen (hoop ik dan). En als de zon schijnt denk ik automatisch aan citroen. Maar ook aan het bikini seizoen dat er aankomt, dus wat lichtere receptjes zijn dan zeker welkom. Deze zoete aardappelpasta met citroenroomsaus, heeft het allebei. Het is licht, want ik vervang de pasta door zoete aardappelen en het heeft die typische voorjaarssmaken van citroen, Parmezaan en rucola. En die room? Daarvoor gebruik ik een plantaardige versie, namelijk haverroom en die is veel minder vet. Dubbele win dus.

Supersimpel en snel

Nu denk je misschien wat een gedoe om die zoete aardappelen in dunne sliertjes te snijden. Nou deze portie was in 1 minuut gemaakt. Maar nu cheat ik ook een beetje want ik gebruik hiervoor mijn nieuwste aanwinst de Philips ProMix Viva Collection staafmixer. Ik zeg altijd dat je met een staafmixer alles kunt maken en dat dit een mooie eerste stap is als je een keukenapparaat wilt aanschaffen. Ik heb zelf jaren (in het begin van mijn blogperiode) enkel met een staafmixer gewerkt en maakte daar alles mee. Deze nieuwe ProMix staafmixer kan echt alles. Je kan in de XL hakmolen; noten hakken, pesto’s maken, uien snipperen, je kunt er slagroom mee kloppen en natuurlijk groente en soepen pureren. Maar hij kan nog meer, je kan met de spiralizer ook spaghetti, linguine en linten maken van groente. Dat is echt fijn! In nog geen minuut had ik van een zoete aardappel spaghetti gemaakt. De mixer heeft veel vermogen (800W) en er zit ook nog een speed touch knop op, dan gaat het helemaal als een malle. Superhandig!

Deze staafmixer kan alles. Van noten hakken, pesto maken en soepen pureren tot spaghetti maken van zoete aardappel.

Ik ben fan

En weet je waarom ik vooral fan ben van deze staafmixer (en ook van mijn vorige Philips staafmixer)? Omdat schoonmaken een eitje is. Het zijn kleine onderdelen die gemakkelijk schoon te maken zijn en het kan allemaal in de vaatwasser. Plus deze staafmixer neemt  ook niet veel opbergruimte in beslag en dat is met een overvolle keuken ook wel fijn. Ik heb nu gekozen voor spaghetti van zoete aardappel, maar ik had ook courgette, pompoen of knolselderij kunnen nemen. Eigenlijk is bijna iedere (wat hardere) groente wel geschikt om te spiralizen. En voor de luie koks, je kunt de zoete aardappelspaghetti ook kant en klaar in de supermarkt kopen.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 st. zoete aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap en rasp 0,5 citroen (biologisch)
  • 40 gr rucola
  • 250 ml haverroom
  • 40 gr Parmezaan (geraspt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Maak spaghetti van de zoete aardappel met behulp van de Philips ProMix staafmixer. Was de zoete aardappelen en verwijder eventuele oneffenheden. Snijd ze stomp af, zodat de aardappel makkelijk klemt. Zet de spiralizer op de hakmolen en klem de zoete aardappel aan het bovenstuk. Binnen een paar seconden is je hele zoete aardappel veranderd in spaghetti. Kook de zoete aardappelpasta kort in kokend water met zout. Giet af en zet apart.

  2. Pel de uien en de knoflook. Maal dit fijn in de hakmolen. Doe dit in een pan met wat olijfolie en fruit aan.

  3. Voeg de zoete aardappelpasta bij de uien en bak mee. Voeg de haverroom, het sap en de rasp van een halve citroen en de geraspte Parmezaan toe. Meng door elkaar.

  4. Breng de zoete aardappelpasta op smaak met peper en zout. Voeg de rucola toe en meng dit kort door de pasta. Serveer meteen en garneer eventueel met wat extra Parmezaan.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan