Zoete aardappelpasta met citroensaus
Het is officieel lente en dat betekent dat de zon steeds meer gaat schijnen (hoop ik dan). En als de zon schijnt denk ik automatisch aan citroen. Maar ook aan het bikini seizoen dat er aankomt, dus wat lichtere receptjes zijn dan zeker welkom. Deze zoete aardappelpasta met citroenroomsaus, heeft het allebei. Het is licht, want ik vervang de pasta door zoete aardappelen en het heeft die typische voorjaarssmaken van citroen, Parmezaan en rucola. En die room? Daarvoor gebruik ik een plantaardige versie, namelijk haverroom en die is veel minder vet. Dubbele win dus.
Zo'n lekker recept is dit!
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 st. zoete aardappel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Sap en rasp 0,5 citroen (biologisch)
- 40 gr rucola
- 250 ml haverroom
- 40 gr Parmezaan (geraspt)
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
- spirelli-snijder
- hakmolen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak spaghetti van de zoete aardappel met behulp van een spirelli-snijder. Kook de zoete aardappelpasta kort in kokend water met zout. Giet af en zet apart.
Pel de uien en de knoflook. Maal dit fijn in de hakmolen. Doe dit in een pan met wat olijfolie en fruit aan.
Voeg de zoete aardappelpasta bij de uien en bak mee. Voeg de haverroom, het sap en de rasp van een halve citroen en de geraspte Parmezaan toe. Meng door elkaar.
Breng de zoete aardappelpasta op smaak met peper en zout. Voeg de rucola toe en meng dit kort door de pasta. Serveer meteen en garneer eventueel met wat extra Parmezaan.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
