
Kipschnitzel zelf maken
Yes de schnitzel is back! Hij staat weer in menig resto op de kaart en er is zelfs een heus schnitzelrestaurant in Amsterdam. Wist je dat je een schnitzel heel gemakkelijk zelf kunt maken? Vandaag heb ik een kipschnitzel gemaakt, dat is toch wel mijn favoriet. Lekker krokant. Zou je in plaats van kip, kalfsfricandeau gebruiken dan krijg je de bekende Wiener Schnitzel (uit Wenen). En soms worden ze ook gemaakt van varkensvlees.
Zo’n schnitzel maken is dus heel makkelijk. Je hebt vlees, wat je eerst plat slaat. Daarna ga je het paneren. Eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het broodkruim. Paneren à l’Anglaise noemen ze deze methode. Zou je het vlees kruiden met paprika dan krijg je een Zigeunerschnitzel. Maar ik heb het deze keer bij peper en zout gehouden. Soms worden de schnitzels gefrituurd maar ik heb ze gebakken in wat boter en olie. Je kunt ze eventueel ook in de oven of Airfryer bereiden. Heerlijk! Het liefst eet ik ze met frieten en mayonaise. Maar je kan er ook geroosterde aardappeltjes bij serveren en een salade. Eigenlijk kan alles wel. Hoe eet jij je schnitzel het liefst?
Ingrediënten voor 4 personen
4 kipfilets
2 eieren
2 handjes bloem
2 handjes pank0 (of paneermeel)
Peper en zout
Boter en olijfolie om in te bakken
Zo maak je het
Dep de kipfilets droog. Leg er een stukje huishoudfolie op en sla ze plat met bijvoorbeeld een deegroller of een vleeshamer.
Breng de kipfilets royaal op smaak met peper en zout.
Zet je paneertrein alvast klaar. Doe de bloem in een schaaltjes. Kluts de eitjes los in een tweede schaaltje en verdeel de panko over een derde schaaltje. Panko is grof broodkruim je vindt het vaak bij de sushi spullen (ja echt).
Verhit een klontje boter en wat olijfolie in een grote koekenpan.
Haal de kipfilet eerst door de bloem. Klop het iets af en haal hem dan door het eigeel. Tot slot haal je de filet door de panko.
Leg de kipschnitzel in de pan en bak hem aan weerszijden goudbruin en krokant.
Wil je de kipschnitzel in de oven bereiden, houdt dan 15 tot 2o minuten aan op 200 graden. In de Airfryer zou ik de temperatuur iets lager zetten, 180 graden en dan een minuut of 12.
Serveer de kipschnitzel traditioneel met wat fijngehakte peterselie en een schijfje citroen.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan