Zelf vanille extract maken

Zelf vanille extract maken

Als ik verse vanille in huis heb, moet ik er elke dag even aan ruiken! Dat is zowiezo een rare tik van mij, ik ruik vaak aan dingen! Als ik mijn keukenla open trek komt de zoete geur mij al tegemoet. Ik vind het heerlijk! Als je vanille essence gebruikt, zeg ik heel belerend: “niet meer doen!” Vanille essence is niets meer dan een chemisch goedje! Je kan beter vanille extract gebruiken, het is wat duurder, maar het is tenminste echt. Maar wist je dat je vanille extract maken helemaal niet zo moeilijk is?

vanille extract maken

Het enige wat je nodig hebt is Vodka en vanille! En dan wel goede dikke vanillestokjes die een beetje kleverig aanvoelen. Die uitgedroogde stokjes uit de supermarkt, kan je beter laten liggen.

 

Wat je hiervoor moet doen is heel simpel. Je steriliseert een jampotje met schroefdop. Dit doe je als volgt: strooi een beetje soda in het potje en giet hier kokend water op! Schut het potje even heen en weer en laat het een paar minuten staan. Giet het leeg en spoel het potje nog een aantal keren na. Laat het op zijn kop drogen op een schone theedoek.

Vul het potje vervolgens met de vodka en voeg 3 vanille stokjes toe. Ik heb de merg er uit geschraapt en dit apart in het potje gedaan. Schud het geheel heen en weer en zet het koel en donker weg!

vanille extract maken

Nu is het een kwestie van wachten! Na twee maanden is je extract klaar, je moet het regelmatig even schudden en je zal zien dat de kleur steeds donkerder wordt!

vanille extract maken

Handig he? Je kunt ook vanille extract maken van Rum.

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Basisrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in