Zelf vanille extract maken

Zelf vanille extract maken

Als ik verse vanille in huis heb, moet ik er elke dag even aan ruiken. Ik vind het heerlijk! Als je vanille essence gebruikt, zeg ik heel belerend: “niet meer doen!” Vanille essence is namelijk niets meer dan een chemisch goedje. Je kan beter vanille extract gebruiken. Het is wat duurder, maar het is tenminste echt. Maar wist je dat je vanille extract maken helemaal niet zo moeilijk is?

Het enige wat je nodig hebt is wodka en vanille! En dan wel goede dikke vanillestokjes die een beetje kleverig aanvoelen. Die uitgedroogde stokjes uit de supermarkt, kan je beter laten liggen.

Zo maak je zelf vanille extract

Zelf vanille extract maken is heel simpel. Je steriliseert een jampotje met schroefdop. Dit doe je als volgt: strooi een beetje soda in het potje en giet hier kokend water op! Schut het potje even heen en weer en laat het een paar minuten staan. Giet het leeg en spoel het potje nog een aantal keren na. Laat het op zijn kop drogen op een schone theedoek.

Vul het potje vervolgens met de wodka en voeg 3 vanillestokjes toe. Ik heb de merg er uit geschraapt en dit apart in het potje gedaan. Schud het geheel heen en weer en zet het koel en donker weg!

Nu is het een kwestie van wachten! Na twee maanden is je extract klaar, je moet het regelmatig even schudden en je zal zien dat de kleur steeds donkerder wordt.

Tip: je kunt ook vanille extract maken van rum.

Zelf vanille extract maken
Zelf vanille extract maken

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (7 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in