Zelf ravioli maken
Zelf ravioli maken is echt leuk en helemaal niet moeilijk! Deze gevulde pasta komt uit Italië en je kunt er van alles mee doen. Of je nu een etentje hebt of gewoon iets lekkers voor jezelf wil maken, homemade ravioli is altijd een goed idee…
Zelf ravioli maken: een aantal tips
- Het deeg voor ravioli maken is niet moeilijk, maar vereist wel wat oefenen. Kneed de bloem en eieren goed tot een soepel deeg. Laat het even rusten en rol het dan uit met een pastamachine. Zorg dat je werkblad goed bestoven is met bloem zodat het deeg niet blijft plakken. Gebruik eventueel een ravioli-stempel om mooie ravioli uit te steken.
- Je kunt eindeloos variëren met de vulling. Denk aan ricotta met spinazie, varkensgehakt met dragon, of geroosterde pompoen en Parmezaanse kaas. Voeg wat verse kruiden toe zoals basilicum of tijm voor extra smaak.
- Je kunt ravioli serveren met een simpele bruine botersaus en wat verse salie. Of probeer eens een romige tomatensaus of een frisse pesto. Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr pastabloem (type 00)
- 3 eieren
- 0,5 tl zout
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng de bloem met het zout en stort op een schoon werkblad. Klop de eieren los.
Maak een kuiltje in de bloem en giet daar de eieren in. Kneed 10 à 15 minuten met de hand, tot zich een soepel deeg vormt. Is het deeg te droog, voeg dan een klein scheutje water toe. Kneed tot een bal en dek losjes af met een schone theedoek. Laat een halfuurtje rusten.
Verdeel het deeg nu in 4 gelijke stukken en rek elk stuk uit tot een lapje. Zet de pastamachine op de breedste stand en verdeel het deeg tussen de rollers. Draai het er voorzichtig doorheen en herhaal dit een paar keer op dezelfde stand. Zet de machine vervolgens een standje lager en rol de lap nogmaals door de machine. Doe dit tot je mooie, dunne vellen hebt.
Bestuif je werkblad met bloem en leg daar de vellen op. Leg op twee van de vier vellen hoopjes van de door jou gekozen vulling. Hou ongeveer een theelepel aan, maar kijk ook naar de grootte van je ravioli-stempel om te bepalen hoeveel vulling je moet doseren. Leg de overgebleven deeglappen er boven op en gebruik je ravioli-stempel om er mooie ravioli uit te steken.
Breng water aan de kook en kook de ravioli tot ze boven komen drijven (zo’n 3 minuten). Giet af en serveer je zelfgemaakte ravioli met een saus en topping naar keuze.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in