linguine

Zelf pasta maken

Zelf pasta maken is zo leuk om te doen. En helemaal niet zo ingewikkeld. Het enige dat je nodig hebt is een pastamachine. Want de truc is om het deeg heel mooi dun uit te rollen. Toen ik bij de molen een mooie harde durum tarwe had meegenomen kon ik mijn machine eindelijk weer uit de kast halen.

Welke pastabloem?

Voor het recept voor pasta heb je dus speciale pastabloem nodig. Ik kocht het bij de molen, maar tegenwoordig kan  je het ook gewoon in de supermarkt kopen. Het deeg maken is een fluitje van een cent. Ik gebruikte er een keukenmachine (deze) voor. Nog makkelijker.  Maar het kan ook prima met  de hand. Je hebt wel een pastamachine nodig. Anders kan je rollen tot je een ons weegt.

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr pastabloem (durum tarwe)
  • 3 eieren
  • 0,5 tl zout

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak een kuiltje in de bloem en giet daar de eieren in. Kneed 10 à 15 minuten met de hand, tot zich een soepel deeg vormt. Is het deeg te droog, voeg dan een klein scheutje water toe.

  2. Het deeg is klaar als het elastisch aanvoelt. Als je het uit elkaar trekt, rekt het een beetje mee. Dek losjes af met een schone theedoek. Laat een halfuurtje rusten.

  3. Verdeel het deeg nu in 4 gelijke stukken en rek elk stuk uit tot een lapje. Zet de pastamachine op de breedste stand en verdeel het deeg tussen de rollers. Draai het er voorzichtig doorheen en herhaal dit een paar keer op dezelfde stand. Zet de machine vervolgens een standje lager en rol de lap nogmaals door de machine. Doe dit tot je mooie, dunne vellen hebt.

  4. Snij de vellen vervolgens bij met een mes in de gewenste grootte. Laat de vellen vervolgens drogen op een schone theedoek (je kan ze ook direct koken).

Zelf tagliatelle of spaghetti maken

Snijd het pastadeeg eventueel bij tot een mooie rechte lap. Draai het pastadeeg door de brede messen. Voor spaghetti kies je de fijne messen. Lintpasta laat je drogen op een droogrekje. Zodat de slierten los van elkaar kunnen drogen. Gebruik eventueel een beetje extra bloem, zodat het niet aan elkaar gaat kleven. Kook de pasta in 3 minuten af in water met zout. Als je de pasta net gedraaid hebt en niet hebt laten drogen, kan je de kooktijd verkorten naar 2 minuten.

linguine maken
linguine

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (101 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in