Menu
BBQ-burger-met-zoetzure-ui-5-5.jpg

Zelf hamburgers maken

Ik denk dat een hamburger mijn lievelings vlees van de barbecue is. Meestal koop ik gewoon lekkere hamburgers maar het leek mij ook wel eens leuk om de hamburges zelf te maken from scratch. Nu had ik mijn oog laten vallen op een hamburgerpers van de Albert Heijn, alleen was deze helaas al uitverkocht, bummer, want daarmee krijg je perfecte ronde burgers. Ach niet perfect is ook mooi en aan de smaak zal het niet liggen. Het lekkerste is om een beetje vet vlees te gebruiken, dus geen mager gehakt, dan worden de burgers droog. Ik heb ze gemaakt van enkel rundergehakt, maar als je wilt kunt je ook half om half nemen, of lamsgehakt of kalfsgehakt. Qua hamburger kruiden heb ik het verder vrij simpel gehouden, want less is niet altijd boring.

8 st.

Ingrediënten voor 8 st.

  • 1 kilo rundergehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijn
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • Chilipeper en zout

Zo maak je het

  1. Hak de knoflook fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten toe. Wees niet te zuinig met je chilipeper en zout. Het gehakt moet voldoende op smaak gebracht worden.

  2. Is je gehaktmengsel te droog, voeg dan een extra ei toe, is het te nat, voeg dan extra paneermeel toe.

  3. Vorm 8 ballen van elk 125 gram. Druk deze ballen plat, zodat je hamburgers van ongeveer 1,5 cm dikte krijgt. Zorg dat het middelste gedeelte iets platter is dan de buitenkant. Leg de hamburgers in een schaal, met bakpapier ertussen en laat ze minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.

  4. Grills de hamburgers in ongeveer 7 minuten goudbruin op de barbecue of in de pan.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan