Zalmtartaar

Zalmtartaar

Zalmtartaar, een echte klassieker. En supermakkelijk om te maken, want binnen 10 minuten zet jij dit feestelijke voorgerecht op tafel. Leuk voor tijdens de kerstdagen, maar ook gewoon als je een etentje met vrienden of familie hebt of zin hebt in een lichte maaltijd. Zelf een zalmtartaar maken is dus heel eenvoudig. Het enige wat je moet doen is een ritje naar de visboer en hele lekkere en goede zalm kopen. Want dat maakt deze zalmtartaar tot een succes. Wij maken deze zalmtartaar met een combinatie van rauwe zalm en gerookte zalm. Dat maakt het extra lekker. Met dit zalmtartaar recept kan het in ieder geval niet mis gaan. Wil je liever iets anders maken met zalm? Misschien vind je iets lekkers tussen onze andere zalmrecepten. 

Zalmtartaar
Zalmtartaar

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 150 gr rauwe zalm
  • 150 gr gerookte wilde zalm
  • 2 tl mosterd
  • 1 sjalot
  • 1 groene appel
  • Sap van een halve citroen
  • olijfolie
  • Paar takjes peterselie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Snij de rauwe zalm en de gerookte zalm heel fijn en meng het door elkaar.

  2. Snipper de sjalot fijn en voeg deze bij de zalm.

  3. Voeg de mosterd, een scheutje olijfolie en het sap van een citroen toe.

  4. Rasp de appel fijn en voeg deze bij de zalm

  5. Hak de peterselie fijn en voeg deze bij de massa en meng het geheel goed door elkaar.

  6. Breng de zalmtartaar op smaak met peper en zout.

  7. Maak mooie rondjes met een kookring en serveer met brood.

Zalmtartaar

Tags

High tea Makkelijke recepten Snelle recepten Appel Zalm Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Kerst Pasen Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (6 stemmen)

7 februari 2012


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in