
Zalmrolletjes
We hebben een heerlijk voorgerecht voor je bedacht: deze zalmrolletjes. Een ideaal voorgerecht voor tijdens de feestdagen, maar ze kunnen net zo goed het hele jaar door. De gevulde zalmrolletjes zijn fris, licht en gemakkelijk te maken. Je kunt het zelfs al van tevoren maken en de zalmrol tot gebruik in de koelkast bewaren. Zo heb je echt in een mum van tijd een top voorgerecht op tafel staan!
Zalm hapjes als voorgerecht
Voor deze zalmrolletjes met komkommer gebruikten we ricotta. Net iets lichter dan een roomkaas, maar je kunt ze natuurlijk vullen met wat jij lekker vindt. Serveer je de zalm hapjes als voorgerecht? Zet dan wat versgebakken stokbrood erbij op de tafel. Of nog feestelijker een borrelbrood! Je kunt overigens de zalmrolletjes ook heel goed als hapje of amuse serveren. In ieder geval wordt het hoe dan ook smullen!
Laat voor deze zalmrolletjes de komkommer goed uitlekken. Gebruik bij voorkeur ook niet het middelste gedeelte van de komkommer, omdat deze te veel vocht bevat.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr gerookte zalm
- 150 gr ricotta
- 1 komkommer
- 1 citroen (rasp)
- Handje rucola
- 2 takjes dille
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Hollandse garnalen
Zo maak je het
Snijd met een kaasschaaf of mandoline dunne plakken van de komkommer in de lengte. Bestrooi ze met wat zout en leg ze tussen twee keukenpapiertjes. Laat even liggen en zorg dat de komkommer goed uitgelekt is.
Neem een groot stuk vershoudfolie. Verdeel de zalm in de vorm van een grote rechthoek over de folie. Zorg dat de zalm netjes tegen elkaar aan ligt.
Meng de ricotta met de rasp van de citroen en wat peper en zout. Verdeel dit mengsel over de zalm. Verdeel vervolgens de plakken komkommer over de zalm.
Rol de rol nu voorzichtig op. Dit doe je net zoals bij sushi, dus niet gewoon rollen, want dan komt het huishoudfolie er tussen te zitten. Je trekt het folie als het ware omhoog en dan rolt de zalm zich vanzelf op. Laat de zalmrol zeker een uur opstijven in de koelkast.
Snijd de zalm voor gebruik met een scherp mes in plakken van ongeveer 1 cm dik. Serveer twee tot drie zalmrolletjes per persoon.
Garneer de zalmrolletjes met de rucola, dille en eventueel met nog wat Hollandse garnaaltjes. Besprenkel het voorgerechtje met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Serveer de zalmrolletjes met wat stokbrood.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan