Menu
Zalmkoekjes-met-avocadospread-2-2.jpg

Zalmkoekjes met avocadospread

Hoe lekker zien deze zalmkoekjes er uit? Wij hebben onlangs deze zalmkoekjes met avocadospread gemaakt en natuurlijk delen we het recept met jullie. Want dit kunnen we jullie natuurlijk niet onthouden. Zelfs als je stiekem niet zo’n visliefhebber bent, denk ik dat je dit recept wel weet te waarderen. Het smaakt namelijk niet heel ‘vissig’. Deze zalmkoekjes zijn perfect voor bij de borrel. Makkelijk om te maken, maar toch lekker origineel. Weer eens wat anders dan een bitterbal. Ook altijd goed hoor, maar deze zalmkoekjes zijn leuk voor de variatie.

In ons boek Feel Good Food staat ook een lekker recept voor viskoekjes. Deze maken we met kabeljauw en een lekkere sriracha dip erbij. Ook heel erg lekker, maar voor dat recept moet je echt even in ons boek kijken. Maar dit recept voor zalmkoekjes delen we graag hier met jullie. De romige avocadospread smaakt er supergoed bij. Laat je het ons weten als je het gemaakt hebt? Tag ons #uitpaulineskeuken op Social Media, dat vinden we leuk!

Zalmkoekjes met avocadospread

Ingrediënten voor 8 st. 
250 gr zalm
1 eiwit
Klein handje panko
1 lente-ui (gehakt)
Rasp van 1/2 citroen
1 teen knoflook (fijngehakt)
Paar takjes peterselie (fijngehakt)
Paar takjes bieslook (fijngehakt)
Peper en zout

Avocadospread
1 avocado
Rasp van 1/2 citroen
2 el yoghurt
Paar takjes peterselie (fijngehakt)
Paar takjes bieslook (fijngehakt)
Peper en zout

Zo maak je het
Dep de zalm droog met een keukenpapiertje. Doe de zalm in de kom van je keukenmachine en pulse het kort tot het een soort gehakt wordt.

Meng in een kom 1 eiwit, een klein handje panko, een lente-ui (fijn gehakt), rasp van een halve citroen, een gehakt teentje knoflook, fijngehakte peterselie en bieslook en peper en zout. Meng alles goed door elkaar.

Vorm met natte handen kleine burgertjes van het deeg. Bak ze in ongeveer 3 tot 4 minuten per kant goudbruin in iets olijfolie.

Doe de avocado met de rasp van een halve citroen, de yoghurt, de fijngehakte peterselie en bieslook in de kom van je keukenmachine. Voeg peper en zout toe en mix het geheel tot een gladde massa.

Serveer de zalmkoekjes met de avocadospread en wat partjes citroen.

Zalmkoekjes met avocadospreadZalmkoekjes met avocadospreadZalmkoekjes met avocadospread

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan