
Griekse zalm uit de oven
Zalm bereiden is echt heel makkelijk. Dit recept voor Griekse zalm uit de oven is in nog geen 20 minuten klaar. Heel simpel en snel dus, maar echt een feestje om te eten. Ook heel geschikt voor een etentje thuis met vrienden. We geven er deze keer een Grieks tintje aan. Heel simpel door de smaken van Griekenland (olijfolie, citroen, oregano en knoflook) toe te voegen. En om het extra lekker te maken, gaat er een topping van Feta, tomaat, rode ui en olijven overheen. Yum!


Ingrediënten voor 4 personen
- 4 mootjes zalm
- 80 gr feta
- 200 gr cherrytomaten
- 100 gr olijven
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve citroen
- Handje verse dille
- 2 tl oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Pel de ui en snijd deze in ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd de olijven in plakjes, halveer de tomaten en hak de dille grof.
Maak een kruidenolie van 3 el olijfolie, de oregano, het sap van een halve citroen, een teentje knoflook en wat peper en zout. Dep de zalm droog en bestrijk ze met de kruidenolie. Je kan de zalm ook een half uurtje laten marineren in de olie. Leg de zalm in een ovenschaal.
Verdeel de tomaten, de rode ui en de olijven over de zalm. Verkruimel de Feta er overheen en garneer met dille.
Bak de zalm in ongeveer 12 – 15 minuten af in de oven. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van je zalm. Hij is klaar als hij van binnen nog een beetje roze is.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in