zalm recept

Griekse zalm uit de oven

Zalm bereiden is echt heel makkelijk. Dit zalm recept is in nog geen 20 minuten klaar. Heel simpel en snel dus, maar echt een feestje om te eten. Ook heel geschikt voor een etentje thuis met vrienden. We geven er deze keer een Grieks tintje aan. Heel simpel door de smaken van Griekenland (olijfolie, citroen, oregano en knoflook) toe te voegen. En om het extra lekker te maken, gaat er een topping van Feta, tomaat, rode ui en olijven overheen. Yum!

De lekkerste feta

En als je Feta eet, dan moet je wel de echte nemen van Dodoni. Die is echt Grieks (gemaakt van 100% schapen,- en geitenmelk) en eenmaal geproefd wil je nooit meer anders. De witte kaas die je ook wel in de supermarkt vind, is eigenlijk geen Feta. De smaakt komt niet in de buurt van de echte feta. Wij zijn fan en hebben steevast een pakje in de koelkast liggen. Je kan het overal mee combineren. Feta is lekker in een salade, op een pitabroodje, over groentes en ook in dit zalm recept. Echt een aanrader!

Griekse zalm
zalm recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 mootjes zalm
  • 80 gr Dodoni Feta
  • 200 gr cherrytomaten
  • 100 gr olijven
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • Handje verse dille
  • 2 tl oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

  2. Pel de ui en snijd deze in ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd de olijven in plakjes, halveer de tomaten en hak de dille grof.

  3. Maak een kruidenolie van 3 el olijfolie, de oregano, het sap van een halve citroen, een teentje knoflook en wat peper en zout. Dep de zalm droog en bestrijk ze met de kruidenolie. Je kan de zalm ook een half uurtje laten marineren in de olie. Leg de zalm in een ovenschaal.

  4. Verdeel de tomaten, de rode ui en de olijven over de zalm. Verkruimel de Feta er overheen en garneer met dille.

  5. Bak de zalm in ongeveer 12 – 15 minuten af in de oven. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van je zalm. Hij is klaar als hij van binnen nog een beetje roze is.

ingredient zalm
zalm uit de oven

Dit bericht is in samenwerking met Dodoni, lees onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (24 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in