Menu
zalm-pakketjes-710x380.jpg

BBQ is on: Zalm pakketjes op de bbq

Weer een lekker zalm gerechtje voor op de barbecue. Je kan deze zalm pakketjes ook in de oven bereiden, ongeveer 15 à 20 minuten op 220 graden. Maar voor de barbecue zijn ze ook erg geschikt. Deze bereiding noemen ze “en papillotte” wat letterlijk “bakken in een papiertje” betekent. Alle sappen en geuren blijven in het pakketje zitten en als je de folie open maakt komen er de lekkerste geuren vrij. Je kan ook volop variëren met de groente die je in het pakketje doet. Verse spinazie of prei is ook erg lekker.

Ingrediënten per pakketje
1/2 moot zalm
1/4 rode ui
2 cherry tomaatjes
1 takje dille
Citroen
2 tl kruidenroomkaas
Peper en zout

Bereidingswijze
Bestrooi de zalm met peper en zout en iets citroensap. Snij de rode ui in reepjes en halveer de cherry tomaten. Pak een stuk aluminiumfolie (of bakpapier voor in de oven) en leg de vis hierop. Dresseer de ui en tomaat om de vis heen. Leg een schijfje citroen op de vis en de kruidenkaas. Maak het geheel af met een takje dille.

De zalm pakketjes zijn in ongeveer 8 minuten klaar op de barbecue.

zalm pakketjeslm

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan