Menu

Zalm in mosterdsaus met dille

Zalm, mosterd en dille is een klassieke combinatie. Je ziet dit vaak als sausje bij koude (gerookte of rauwe) zalm. Maar zalm in mosterdsaus is ook heel lekker als je het warm eet. Ik maakte dit tijdens mijn verlof en nu ik het recept zo uitwerk, krijg ik er meteen weer zin in. Het is ook echt een makkelijk recept en laat ik daar nou net zo gek op zijn. Ik houd van koken, of eigenlijk houd ik vooral van lekker eten. Maar heel eerlijk, ik ben best een luie kok. Het moet allemaal niet teveel moeite of tijd kosten. En dan zit je met dit recept wel goed.

Dit is echt zo'n recept dat binnen 20 minuten op tafel staat. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag. 

Wat eet je erbij?

Ik heb de zalm in mosterdsaus gegeten met verse tagliatelle. Maar je kan het ook prima bij gebakken aardappeltjes eten, bij puree of zelfs bij rijst. Zelf heb ik nu spinazie toegevoegd, maar dit werkt ook heel goed met broccoli, bimi of groene asperges. Je kan de zalm eventueel ook in stukjes snijden, dan is het nog sneller klaar. Dit is echt zo’n recept dat binnen 20 minuten op tafel staat. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 mootjes zalm
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr spinazie
  • 250 ml kookroom
  • 1,5 el mosterd
  • Handje verse dille
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • verse pasta
  • gebakken aardappeltjes
  • aardappelpuree

Zo maak je het

  1. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan. Breng de zalm op smaak met peper en zout en bak deze aan weerszijden aan. Bak de zalm gaar en haal hem vervolgens uit de pan en leg even apart (onder een stukje aluminiumfolie).

  2. Hak de knoflook fijn en pel en snipper de ui. Voeg wat extra olie toe aan de pan en bak dit rondom aan.

  3. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en bak dit mee totdat alle spinazie geslonken is. Verwijder eventueel het overtollige vocht. Voeg dan de mosterd toe en verhit even kort. Voeg tenslotte de room en de gehakte dille bij de spinazie. Breng de mosterdsaus op smaak met peper en zout.

  4. Leg de zalm terug in de mosterdsaus en verhit deze nog even kort. Serveer de zalm in mosterdsaus met pasta, rijst of aardappelpuree.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST