zalm met mosterdsaus

Zalm met mosterdsaus en dille

Zalm, mosterd en dille is een klassieke combinatie. Je ziet dit vaak als sausje bij koude (gerookte of rauwe) zalm. Maar zalm in mosterdsaus is ook heel lekker als je het warm eet. Het is ook echt een makkelijk recept en daar worden wij warm van, toch?

Ontdek hier onze andere makkeijke gerechten met vis.

Dit is echt zo'n recept dat binnen 20 minuten op tafel staat. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag. 

Pauline

Wat eet je erbij?

Wij aten de de zalm met mosterdsaus samen met verse tagliatelle. Maar je kan het ook prima bij gebakken aardappeltjes eten, bij puree of zelfs bij rijst. Qua groente kozen wij nu voor spinazie, maar dit werkt ook heel goed met broccoli, bimi of groene asperges. Je kan de zalm eventueel ook in stukjes snijden, dan is het nog sneller klaar. Dit is echt zo’n recept dat binnen 20 minuten op tafel staat. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag.

spinazie recept
zalm met mosterdsaus
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 mootjes zalm
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr spinazie
  • 250 ml kookroom
  • 1,5 el mosterd
  • Handje verse dille
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • verse pasta
  • gebakken aardappeltjes
  • aardappelpuree
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan. Breng de zalm op smaak met peper en zout en bak deze aan weerszijden aan. Bak de zalmmoot gaar en haal hem vervolgens uit de pan en leg even apart (onder een stukje aluminiumfolie).

  2. Hak de knoflook fijn en pel en snipper de ui. Voeg wat extra olie toe aan de pan en bak dit rondom aan.

  3. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en bak dit mee totdat alle spinazie geslonken is. Verwijder eventueel het overtollige vocht. Voeg dan de mosterd toe en verhit even kort. Voeg tenslotte de room en de gehakte dille bij de spinazie. Breng de mosterdsaus op smaak met peper en zout.

  4. Leg de zalm terug in de mosterdsaus en verhit deze nog even kort. Serveer de zalm in mosterdsaus met pasta, rijst of aardappelpuree.

pasta met zalm en spinazie
zalm in mosterd dille saus
mosterd dille roomsaus

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.