
Zalm met mosterdsaus en dille
Zalm, mosterd en dille is een klassieke combinatie. Je ziet dit vaak als sausje bij koude (gerookte of rauwe) zalm. Maar zalm in mosterdsaus is ook heel lekker als je het warm eet. Het is ook echt een makkelijk recept en daar worden wij warm van, toch?
Ontdek hier onze andere makkeijke gerechten met vis.
Dit is echt zo'n recept dat binnen 20 minuten op tafel staat. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag.
Wat eet je erbij?
Wij aten de de zalm met mosterdsaus samen met verse tagliatelle. Maar je kan het ook prima bij gebakken aardappeltjes eten, bij puree of zelfs bij rijst. Qua groente kozen wij nu voor spinazie, maar dit werkt ook heel goed met broccoli, bimi of groene asperges. Je kan de zalm eventueel ook in stukjes snijden, dan is het nog sneller klaar. Dit is echt zo’n recept dat binnen 20 minuten op tafel staat. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 4 mootjes zalm
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr spinazie
- 250 ml kookroom
- 1,5 el mosterd
- Handje verse dille
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- verse pasta
- gebakken aardappeltjes
- aardappelpuree
Zo maak je het
Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan. Breng de zalm op smaak met peper en zout en bak deze aan weerszijden aan. Bak de zalmmoot gaar en haal hem vervolgens uit de pan en leg even apart (onder een stukje aluminiumfolie).
Hak de knoflook fijn en pel en snipper de ui. Voeg wat extra olie toe aan de pan en bak dit rondom aan.
Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en bak dit mee totdat alle spinazie geslonken is. Verwijder eventueel het overtollige vocht. Voeg dan de mosterd toe en verhit even kort. Voeg tenslotte de room en de gehakte dille bij de spinazie. Breng de mosterdsaus op smaak met peper en zout.
Leg de zalm terug in de mosterdsaus en verhit deze nog even kort. Serveer de zalm in mosterdsaus met pasta, rijst of aardappelpuree.



Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan