Kerst voorgerecht: Zalm | Appel | Rode Biet
Ik at dit voorgerecht met zalm eens in Haarlem in een restaurant. En het was verbazingwekkend lekker, die typische rooksmaak van de zalm gaat heel goed samen met de aardse smaken van de biet en de appel is er lekker fris bij.
Voor kerst is dit een ideaal voorgerecht, het is lekker licht en het is snel klaar. Je kunt alle voorbereidingen overdag doen en dan hoef je het ’s avonds alleen nog op het bord te leggen. De appel zou ik wel op het laatste moment snijden omdat deze anders bruin kleurt en dat staat niet zo fris.
Ik blijf het trouwens moeilijk vinden om een bord goed op te maken, als iemand nog tips heeft, let me know 🙂
Ingrediënten voor 4 personen
200 gr veldsla
600 gr gerookte zalm
2 gekookte bieten
2 fris zure appels (bijv. de Dalinco)
1 el witte wijn azijn
3 el olijfolie
2 tl mosterd
1 tl honing
Peper en zout
Zo maak je het
Maak met een parisienne boortje bolletjes uit de rode biet. Heb je geen parisienne boortje dan kan je natuurlijk ook plakjes of blokjes snijden.
Maak een dressing van de azijn, olie, mosterd, honing en breng deze op smaak met wat peper en zout.
Snij de appel in dunne partjes.
Verdeel de veldsla over het bord en leg daarop drie plakjes gerookte zalm.
Verdeel de biet en de appel rondom de salade.
Maak het af met de dressing en je hebt een lekker en simpel kerst voorgerecht.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.