Kerst voorgerecht: Zalm | Appel | Rode Biet

Kerst voorgerecht: Zalm | Appel | Rode Biet

Ik at dit voorgerecht met zalm eens in Haarlem in een restaurant. En het was verbazingwekkend lekker, die typische rooksmaak van de zalm gaat heel goed samen met de aardse smaken van de biet en de appel is er lekker fris bij.

Voor kerst is dit een ideaal voorgerecht, het is lekker licht en het is snel klaar. Je kunt alle voorbereidingen overdag doen en dan hoef je het ’s avonds alleen nog op het bord te leggen. De appel zou ik wel op het laatste moment snijden omdat deze anders bruin kleurt en dat staat niet zo fris.

Ik blijf het trouwens moeilijk vinden om een bord goed op te maken, als iemand nog tips heeft, let me know 🙂

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr veldsla
600 gr gerookte zalm
2 gekookte bieten
2 fris zure appels (bijv. de Dalinco)
1 el witte wijn azijn
3 el olijfolie
2 tl mosterd
1 tl honing
Peper en zout

Zo maak je het
Maak met een parisienne boortje bolletjes uit de rode biet. Heb je geen parisienne boortje dan kan je natuurlijk ook plakjes of blokjes snijden.

Maak een dressing van de azijn, olie, mosterd, honing en breng deze op smaak met wat peper en zout.

Snij de appel in dunne partjes.

Verdeel de veldsla over het bord en leg daarop drie plakjes gerookte zalm.

Verdeel de biet en de appel rondom de salade.

Maak het af met de dressing en je hebt een lekker en simpel kerst voorgerecht.


Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Appel Bieten Zalm Kerst Vis recepten Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (5 stemmen)

23 december 2012


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in