Yoghurt panna cotta

Yoghurt panna cotta met rood fruit

Panna cotta of een puddinkje is een super gemakkelijk toetje wat je geweldig van tevoren kunt voorbereiden. Deze yoghurt panna cotta maak je niet alleen met frisse DODONI yoghurt maar ook met witte chocolade, waardoor ze heerlijk romig en toch heel fris smaken. Om echt uit te pakken maakten we er honingnoten bij. Grof gehakte noten in de oven gebakken met een flinke drizzle honing. Wanneer je ze af laat koelen kun je ze in stukken breken of snijden. Puddinkjes laten zich soms niet in 1 keer lossen, gebruik eventueel puddingvormpjes met een gaatje aan de bovenkant of houd de onderkant van de puddingvormpjes 6-8 tellen in heet water en keer ze daarna om op een schoteltje. Versier met vers rood fruit, een beetje ahornsiroop, wat witte chocoladeschaafsel en de honingnoten.

De lekkerste Griekse yoghurt

Als je deze panna cotta met rood fruit gaat maken, is het belangrijk om de juiste yoghurt te kiezen. Wij vinden Griekse yoghurt perfect voor het maken van panna cotta. Als je wel eens naar Griekenland op vakantie gaat, weet je precies waarom. Dan weet je namelijk hoe lekker écht Griekse yoghurt is. Romig, lobbig en vol van smaak. Gelukkig hoef je niet persé naar Griekenland te reizen om dagelijks te kunnen genieten van deze heerlijke smaken. Want de echt Griekse yoghurt koop je ook gewoon hier in de supermarkt, bij de Jumbo om precies te zijn. Daar kun je de authentieke Griekse yoghurt van DODONI vinden en die heeft echt alles wat wij zoeken in een Griekse yoghurt. Een romige, volle smaak en een lobbige structuur. Bij elke hap waan je, je even in Griekenland. En dat komt omdat deze yoghurt 100% Grieks is. Gemaakt van verse boerenmelk van Griekse bodem volgens eeuwenoud recept. De yoghurt is precies stevig genoeg om er deze heerlijke panna cotta’s met rood fruit van te maken, maar ook om er lekker mee te ontbijten, een taart mee te maken of lekkere pannenkoekjes.

Yoghurt panna cotta
Yoghurt panna cotta
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 375 ml DODONI Griekse yoghurt
  • 125 ml slagroom
  • 200 gr witte chocolade (+ extra om te garneren)
  • 50 gr suiker
  • 4 gelatine blaadjes
  • 4-6 el ahornsiroop
  • 4-6 el honing
  • 50 gr walnoten
  • 25 gr pecannoten
  • 25 gr hazelnoten
  • 100 gr rood fruit, zoals aardbeien, rode bessen en frambozen, blauwe bessen

Materiaal

  • 4 puddingvormpjes, of schaaltjes
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Week de gelatine 5 minuten in een ruime kom met water.
  2. Schenk de slagroom in een steelpannetje, breek de witte chocolade in stukjes en roer door de slagroom. Voeg de suiker toe en laat de chocolade en suiker oplossen in de slagroom. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de slagroom. Laat de slagroom afkoelen tot de hitte er af is en er geen rook meer af komt. Roer dan de Griekse yoghurt van DODONI er door.

  3. Spoel de puddingvormpjes af met water, en schud te veel aan water er uit. Droog de vormpjes niet af. Schenk de yoghurtroom in de vormpjes en zet ze 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch), 160 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de noten grof en verdeel ze over de bakplaat. Drizzle er de honing over en bak de noten 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat de noten afkoelen. Breek ze daarna in stukjes.

  5. Stort de panna cotta op schoteltjes (wanneer dit niet in 1 keer lukt, houd ze met de onderkant van het vormpje, 6-8 tellen in heet water), serveer met de honingnoten en vers rood fruit en schenk de ahornsiroop er over. Schaaf er wat witte chocolade over.

Yoghurt panna cotta
Yoghurt panna cotta

Dit bericht is in samenwerking met DODONI. Lees hier onze disclaimer. 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.