
Wrap pulled zalm
Buiten koken dat is toch het leukste wat er is? Deze pulled zalm kan je heel snel en makkelijk maken op de barbecue. Maar het kan ook gewoon in de pan. Pulled salmon is de visversie van pulled chicken, uit elkaar getrokken zalm dus. Superlekker in een wrap en snel klaar. De zalm marineren we in KIKKOMAN sojasaus, honing, gember en knoflook. Hierdoor krijgt de zalm een subtiele maar lekkere zoet-zoutige smaak. Na het marineren, grill je de zalm in een grillschaal of gietijzeren pan op de barbecue. Als hij gaar is, trek je de zalm met 2 vorken uit elkaar. De wrap vul je daarna met de pulled zalm en knapperige groenten als: little gem, radijsjes en komkommer. Je maakt deze wraps extra lekker met een snelle mierikswortel mayonaise. Bestrooi ze eens met tuinkers, heel gezond en geeft de wrap iets lekker pittigs.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr zalmfilet (zonder huid )
- 2 little gem kropjes
- 0,5 komkommer
- 0,5 cm gember
- 6 radijsjes
- 2 el tuinkers
- 45 ml KIKKOMAN sojasaus
- 3 el honing
- 4 el mayonaise
- 1,5 el mierikswortel
- 8 wraps
- Peper en zout
Zo maak je het
Snijd de gember fijn. Meng in een kommetje de sojasaus met de honing en gember. Dep de zalm droog met een stuk keukenpapier en bestrijk de stukken zalm aan beide kanten royaal met het sojasausmengsel. Giet de overige marinade eroverheen en laat 15 minuten marineren.
Maak ondertussen alvast de vulling van de wraps. Snijd de komkommer in dunne reepjes en de radijs in dunne plakjes. Hak de llittle gem in parten.
Meng voor de saus de mayonaise met de mierikswortel en zet tot gebruik in de koelkast.
Leg de zalm moten in een grillschaal. Grill de zalm met de deksel op de BBQ medium gaar. Bestrijk tussentijds nogmaals met de marinade. Je kan dit recept ook in een pan maken. Trek de zalm vervolgens met 2 vorken uit elkaar.
Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking. Vul ze met de pulled zalm, komkommer, radijs en little gem. Garneer met tuinkers en mierikswortelmayo.


Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan