Wrap pulled zalm

Wrap pulled zalm

Buiten koken dat is toch het leukste wat er is? Deze pulled zalm kan je heel snel en makkelijk maken op de barbecue. Maar het kan ook gewoon in de pan. Pulled salmon is de visversie van pulled chicken, uit elkaar getrokken zalm dus. Superlekker in een wrap en snel klaar. De zalm marineren we in KIKKOMAN sojasaus, honing, gember en knoflook. Hierdoor krijgt de zalm een subtiele maar lekkere zoet-zoutige smaak. Na het marineren, grill je de zalm in een grillschaal of gietijzeren pan op de barbecue. Als hij gaar is, trek je de zalm met 2 vorken uit elkaar. De wrap vul je daarna met de pulled zalm en knapperige groenten als: little gem, radijsjes en komkommer. Je maakt deze wraps extra lekker met een snelle mierikswortel mayonaise. Bestrooi ze eens met tuinkers, heel gezond en geeft de wrap iets lekker pittigs.

Wrap pulled zalm
Wrap pulled zalm

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr zalmfilet (zonder huid )
  • 2 little gem kropjes
  • 0,5 komkommer
  • 0,5 cm gember
  • 6 radijsjes
  • 2 el tuinkers
  • 45 ml KIKKOMAN sojasaus
  • 3 el honing
  • 4 el mayonaise
  • 1,5 el mierikswortel
  • 8 wraps
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de gember fijn. Meng in een kommetje de sojasaus met de honing en gember. Dep de zalm droog met een stuk keukenpapier en bestrijk de stukken zalm aan beide kanten royaal met het sojasausmengsel. Giet de overige marinade eroverheen en laat 15 minuten marineren.

  2. Maak ondertussen alvast de vulling van de wraps. Snijd de komkommer in dunne reepjes en de radijs in dunne plakjes. Hak de llittle gem in parten.

  3. Meng voor de saus de mayonaise met de mierikswortel en zet tot gebruik in de koelkast.

  4. Leg de zalm moten in een grillschaal. Grill de zalm met de deksel op de BBQ medium gaar. Bestrijk tussentijds nogmaals met de marinade. Je kan dit recept ook in een pan maken. Trek de zalm vervolgens met 2 vorken uit elkaar.

  5. Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking. Vul ze met de pulled zalm, komkommer, radijs en little gem. Garneer met tuinkers en mierikswortelmayo.

Wrap pulled zalm
Wrap pulled zalm

Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees mijn disclaimer.

Tags

BBQ Camping Eenpansgerechten Makkelijke recepten Wraps Zalm Aziatische recepten Gezonde recepten Slanke recepten Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (19 stemmen)

13 juli 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in