Wortelwrap met geitenkaas
Heb jij wel eens een wortelwrap geproefd? Yes dat is een tortilla wrap met worteltjes erdoor. Je kunt ze kopen in de supermarkt. Door de wortel is de wrap wat zoeter dan een gewone tortilla. Lekker wel. Je kunt de wraps ook zelf maken, door wat wortelpuree (wortels eerst roosteren en dan pureren) toe te voegen aan dit recept.
Wortelwrap met geitenkaas
Omdat de basis wat zoet is, gebruiken we geitenkaas als frisse tegenhanger. Dat is zo lekker in combinatie met wortel. We maken de wrap lekker smeuïg met een sausje van crème fraîche, mosterd en honing. Zo’n wrapje is lekker als avondeten. Vooral op een warme dag is het een lekkere frisse maaltijd. Maar je kunt ze ook meenemen naar je werk voor de lunch. Neem ongeveer 2 wraps per persoon als avondeten en eentje voor de lunch. Maar dat kan je zelf het beste inschatten. De een is nou eenmaal een wat grotere eter dan de ander.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 wortelwrap
- 2 st. little gem
- 20 cm komkommer
- 50 gr worteljulienne
- 100 gr zachte geitenkaas
- 125 ml crème fraîche
- 2 tl mosterd
- Kneepje honing
- 1 el appelazijn
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de worteljulienne in een kom en breng dit op smaak met de appelazijn, een scheutje olijfolie en wat peper en zout.
Maak een sausje van de crème fraîche met de honing en de mosterd.
Trek de blaadjes los van de little gem (een andere slasoort kan ook) en was deze. Snijd de komkommer in repen.
Verwarm de wortelwraps kort in een droge koekenpan. Daar krijgen ze een lekker geroosterd smaakje van.
Smeer de wrap in de met honing mosterdsaus. Verdeel de sla over de wortelwrap. Leg hierop wat reepjes komkommer en de worteljulienne. Verkruimel tot slot de geitenkaas over de wrap. Rol hem op en serveer de wortelwrap meteen.
Wil de je wraps meenemen? Verpak ze dan in bakpapier of aluminiumfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in