wortelwrap met geitenkaas

Wortelwrap met geitenkaas

Heb jij wel eens een wortelwrap geproefd? Yes dat is een tortilla wrap met worteltjes erdoor. Je kunt ze kopen in de supermarkt. Door de wortel is de wrap wat zoeter dan een gewone tortilla. Lekker wel. Je kunt de wraps ook zelf maken, door wat wortelpuree (wortels eerst roosteren en dan pureren) toe te voegen aan dit recept.

Wortelwrap met geitenkaas

Omdat de basis wat zoet is, gebruiken we geitenkaas als frisse tegenhanger. Dat is zo lekker in combinatie met wortel. We maken de wrap lekker smeuïg met een sausje van crème fraîche, mosterd en honing. Zo’n wrapje is lekker als avondeten. Vooral op een warme dag is het een lekkere frisse maaltijd. Maar je kunt ze ook meenemen naar je werk voor de lunch. Neem ongeveer 2 wraps per persoon als avondeten en eentje voor de lunch. Maar dat kan je zelf het beste inschatten. De een is nou eenmaal een wat grotere eter dan de ander.

wortelwrap met geitenkaas

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 wortelwrap
  • 2 st. little gem
  • 20 cm komkommer
  • 50 gr worteljulienne
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 tl mosterd
  • Kneepje honing
  • 1 el appelazijn
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de worteljulienne in een kom en breng dit op smaak met de appelazijn, een scheutje olijfolie en wat peper en zout.

  2. Maak een sausje van de crème fraîche met de honing en de mosterd.

  3. Trek de blaadjes los van de little gem (een andere slasoort kan ook) en was deze. Snijd de komkommer in repen.

  4. Verwarm de wortelwraps kort in een droge koekenpan. Daar krijgen ze een lekker geroosterd smaakje van.

  5. Smeer de wrap in de met honing mosterdsaus. Verdeel de sla over de wortelwrap. Leg hierop wat reepjes komkommer en de worteljulienne. Verkruimel tot slot de geitenkaas over de wrap. Rol hem op en serveer de wortelwrap meteen.

    Wil de je wraps meenemen? Verpak ze dan in bakpapier of aluminiumfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

geitenboerderij
wortelwrap met geitenkaas

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in