Menu
wortelsoep-3191.jpg

Wortelsoep recept met spekjes

Lekker wortelsoep recept! Gewoon voor tussendoor, als maaltijd of als lunch.  Gemakkelijk om te maken, lekker romig, vol van smaak en de topping van spekjes en geitenkaas maakt het helemaal af. Ik ben dus gek op toppings op een soep. Dit wortelsoep recept heeft al genoeg smaak zonder de topping, maar het maakt de soep minder saai en nog lekkerder. Met een topping kun je namelijk een soep wat extra smaken meegeven. Omdat wortels tijdens het bakken en koken zoet worden vind ik een zoute topping goed passen. Uitgebakken spekjes en geitenkaas passen daar perfect bij. Tijm en wortel zijn qua smaak dikke vrienden en kon ik gewoon niet weg laten.

Ingrediënten voor 4 personen
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, in plakjes
2 el olijfolie
500 gr wortels in stukjes
750 ml kippenbouillon
150 gr spekreepjes
4 takjes verse tijm
125 gr verse geitenkaas
peper en zout naar smaak

Zo maak je het
Doe de gesnipperde ui en in plakjes gesneden knoflook samen met de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Zet op laag vuur en fruit de ui voor 5 minuten.

Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes / stukjes. Voeg ze aan het uimengsel toe en bak 7 minuten mee. Voeg dan de kippenbouillon toe en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.

Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes knapperig. En verkruimel de geitenkaas.

Pureer de soep mooi glad. Breng op smaak met peper en zout. Schep in kommen en verdeel de spekjes, geitenkaas en verse tijmblaadjes erover.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan