
Wortelsoep met spekjes
Lekker wortelsoep recept! Gewoon voor tussendoor, als maaltijd of als lunch. Gemakkelijk om te maken, lekker romig, vol van smaak en de topping van spekjes en geitenkaas maakt het helemaal af. Ik ben dus gek op toppings op een soep. Dit wortelsoep recept heeft al genoeg smaak zonder de topping, maar het maakt de soep minder saai en nog lekkerder. Met een topping kun je namelijk een soep wat extra smaken meegeven. Omdat wortels tijdens het bakken en koken zoet worden vind ik een zoute topping goed passen. Uitgebakken spekjes en geitenkaas passen daar perfect bij. Tijm en wortel zijn qua smaak dikke vrienden en kon ik gewoon niet weg laten. Kijk hier voor nog meer lekkere soeprecepten.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr wortels
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 750 ml kippenbouillon
- 150 gr spekreepjes
- 125 gr zachte geitenkaas
- 4 takjes verse tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes / stukjes. Voeg ze aan het uimengsel toe en bak 5 minuten mee. Voeg dan de kippenbouillon toe en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes knapperig.
Pureer de wortelsoep mooi glad. Breng op smaak met peper en zout. Schep in kommen en verdeel de spekjes, stukjes geitenkaas en verse tijmblaadjes eroverheen.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan