Menu
DSC_0003-4-710x380.jpg

Witlofsoep met gedroogde Parmaham

Wist je dat je van bijna iedere groente wel soep kunt maken? Het enige wat je nodig hebt is een staafmixer. Als ik groente over heb, maak ik er vaak een lekkere soep van. Een witlofsoep is altijd lekker als tussendoortje of bij de lunch. Wil je er een light soepje van maken, gebruik dan light kookroom. Zo heb je een lichte en slanke maaltijd. De gedroogde Parmaham geeft het soepje een lekkere bite en iets zoutigs.

Ingrediënten voor 1 ltr soep
2 sjalotten
1 teen knoflook
450 gr witlof
1 aardappel
1 ltr kippenbouillon
125 ml kookroom
Peper en zout
Plakjes Parmaham

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes ham op een vel bakpapier en laat ze gedurende 15 minuten zachtjes drogen.

Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Fruit deze aan in wat olijfolie.

Schil de aardappel en snij deze in blokjes.

Verwijder de stronk van de witlof en snij deze in reepjes.

Voeg de aardappel en de witlof toe en de kippenbouillon.

Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Pureer het geheel glad met een staafmixer en voeg de room toe.

Breng de soep op smaak met wat peper en zout en garneer met de gedroogde Parmaham.

Witlofsoep

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan