witlofsalade recept

Witlofsalade met ei en oude kaas

Ik heb de witlofsalade weer helemaal herontdekt. Eens per 2, 3 weken staat hij bij ons op tafel. Ik heb 2 variaties die favoriet zijn. Een is de klassieke met appel, rozijnen en een zuurtje, maar mijn nieuwe lieveling is deze variant met ei, oude kaas en een romige kerriedressing. Zo lekker! Meestal eet ik het met een gegrild kippetje of een kipschnitzel. Maar je kan er eigenlijk van alles bij eten. Kijk hier voor nog meer lekkere salade recepten.

Alle 4 de smaken

Een recept is voor mij echt geslaagd als alle 4 de smaken erin verwerkt zijn. Bitter van de witlof, zout van de oude kaas, zuur door de augurkjes en zoet van de rozijnen. Ik houd echt van iets zoets in mijn eten. Tenminste als het subtiel verwerkt is. Ik had ooit een vriendje en die maakte gegrilde kip dat smaakte naar appeltaart. Dat was iets teveel van het zoete haha. Dus een subtiel zoetje vind ik heerlijk. De vijfde smaak Umami zit er niet in. Dat zou wel kunnen want umami zit ook in tomaat en ik denk dat wat zongedroogde tomaatjes best lekker zijn in deze salade.

witlofsalade met ei
ingredient ei
witlofsalade met kaas
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 stronkjes witlof
  • 6 st. augurk
  • 4 eieren
  • 40 gr oude kaas
  • 50 gr rozijnen
  • 1 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 tl kerriepoeder
  • Handje verse bieslook
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de eieren in 6 minuten gaar. Spoel ze af onder de koude kraan. Pel ze en halveer ze.

  2. Verwijder de buitenste bladeren (indien ze bruin zijn), het kontje en het hart (binnenste harde witte gedeelte) van de witlof. Snijd de witlof in dunne lange repen en was ze onder de kraan. Dep droog en verdeel het over 4 borden.

  3. Snij de augurken en de oude kaas in blokjes en hak de bieslook fijn. Verdeel dit samen met de eieren en de rozijnen over de witlofsalade.

  4. Meng de yogurt met de mayonaise en breng dit op smaak met kerriepoeder, peper en zout. Verdeel de dressing over de witlofsalade met ei en serveer meteen. Je kan het eventueel ook door elkaar husselen en een nachtje in de koelkast bewaren.

witlofsalade recept
witlofsalade met ei

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (56 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in