Witlofsalade met ei en oude kaas
Ik heb de witlofsalade weer helemaal herontdekt. Eens per 2, 3 weken staat hij bij ons op tafel. Ik heb 2 variaties die favoriet zijn. Een is de klassieke met appel, rozijnen en een zuurtje, maar mijn nieuwe lieveling is deze variant met ei, oude kaas en een romige kerriedressing. Zo lekker! Meestal eet ik het met een gegrild kippetje of een kipschnitzel. Maar je kan er eigenlijk van alles bij eten. Kijk hier voor nog meer lekkere salade recepten.
Alle 4 de smaken
Een recept is voor mij echt geslaagd als alle 4 de smaken erin verwerkt zijn. Bitter van de witlof, zout van de oude kaas, zuur door de augurkjes en zoet van de rozijnen. Ik houd echt van iets zoets in mijn eten. Tenminste als het subtiel verwerkt is. Ik had ooit een vriendje en die maakte gegrilde kip dat smaakte naar appeltaart. Dat was iets teveel van het zoete haha. Dus een subtiel zoetje vind ik heerlijk. De vijfde smaak Umami zit er niet in. Dat zou wel kunnen want umami zit ook in tomaat en ik denk dat wat zongedroogde tomaatjes best lekker zijn in deze salade.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 6 stronkjes witlof
- 6 st. augurk
- 4 eieren
- 40 gr oude kaas
- 50 gr rozijnen
- 1 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- 1 tl kerriepoeder
- Handje verse bieslook
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de eieren in 6 minuten gaar. Spoel ze af onder de koude kraan. Pel ze en halveer ze.
Verwijder de buitenste bladeren (indien ze bruin zijn), het kontje en het hart (binnenste harde witte gedeelte) van de witlof. Snijd de witlof in dunne lange repen en was ze onder de kraan. Dep droog en verdeel het over 4 borden.
Snij de augurken en de oude kaas in blokjes en hak de bieslook fijn. Verdeel dit samen met de eieren en de rozijnen over de witlofsalade.
Meng de yogurt met de mayonaise en breng dit op smaak met kerriepoeder, peper en zout. Verdeel de dressing over de witlofsalade met ei en serveer meteen. Je kan het eventueel ook door elkaar husselen en een nachtje in de koelkast bewaren.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in