fbpx
Menu

Witlofsalade met ei en oude kaas

Ik heb de witlofsalade weer helemaal herontdekt. Eens per 2, 3 weken staat hij bij ons op tafel. Ik heb 2 variaties die favoriet zijn. Een is de klassieke met appel, rozijnen en een zuurtje, maar mijn nieuwe lieveling is deze variant met ei, oude kaas en een romige kerriedressing. Zo lekker! Meestal eet ik het met een gegrild kippetje of een kipschnitzel. Maar je kan er eigenlijk van alles bij eten.

Alle 4 de smaken

Een recept is voor mij echt geslaagd als alle 4 de smaken erin verwerkt zijn. Bitter van de witlof, zout van de oude kaas, zuur door de augurkjes en zoet van de rozijnen. Ik houd echt van iets zoets in mijn eten. Tenminste als het subtiel verwerkt is. Ik had ooit een vriendje en die maakte gegrilde kip dat smaakte naar appeltaart. Dat was iets teveel van het zoete haha. Dus een subtiel zoetje vind ik heerlijk. De vijfde smaak Umami zit er niet in. Dat zou wel kunnen want umami zit ook in tomaat en ik denk dat wat zongedroogde tomaatjes best lekker zijn in deze salade.

Favoriet? Sla hem op

Is dit ook een blijvertje voor jou? Sla hem dan op in je persoonlijke account. Dat gaat heel makkelijk door je hier aan te melden. Je kunt al je favoriete recepten bewaren en toevoegen aan je weekmenu. Superhandig want dan hoef je nooit meer te zoeken tussen al onze recepten.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 stronkjes witlof
  • 6 st. augurk
  • 4 eieren
  • 40 gr oude kaas
  • 50 gr rozijnen
  • 1 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 tl kerriepoeder
  • Handje verse bieslook
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de eieren in 6 minuten gaar. Spoel ze af onder de koude kraan. Pel ze en halveer ze.

  2. Verwijder de buitenste bladeren (indien ze bruin zijn), het kontje en het hart (binnenste harde witte gedeelte) van de witlof. Snijd de witlof in dunne lange repen en was ze onder de kraan. Dep droog en verdeel het over 4 borden.

  3. Snij de augurken en de oude kaas in blokjes en hak de bieslook fijn. Verdeel dit samen met de eieren en de rozijnen over de witlofsalade.

  4. Meng de yogurt met de mayonaise en breng dit op smaak met kerriepoeder, peper en zout. Verdeel de dressing over de witlofsalade met ei en serveer meteen. Je kan het eventueel ook door elkaar husselen en een nachtje in de koelkast bewaren.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

  • Sigrid
    2 oktober 2019 om 07:21

    Eet je hier ook nog aardappels oid bij?

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 oktober 2019 om 13:52

    Zelf eet ik er meestal een kaasburger bij. Maar je kan dit ook met aardappeltjes eten.

    Beantwoorden
  • Emiek
    20 augustus 2019 om 08:59

    Ik heb een persoonlijk account aangemaakt. Hoe kan ik het recept dan opslaan?Alvast bedankt

    Beantwoorden
  • David Motshagen
    20 augustus 2019 om 11:27

    Onder de laatste foto staan 4 knoppen: bewaar, reageer, deel en print. Druk op het hartje.

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 augustus 2019 om 09:56

    Door op bewaar te klikken.

    Beantwoorden
  • Cil
    20 augustus 2019 om 07:28

    Hi Pauline, recept lijkt me heeeerlijk, maar hoeveel gram kaas doe jij erbij? (Ben je even vergeten in te vullen 😉). Dank alvast voor je reactie!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 augustus 2019 om 09:56

    Oeps dat moet 40 gram zijn.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen