Wentelteefjes recept van oud brood

Wentelteefjes met blauwe bessen compote

Wentelteefjes, daar zijn we allemaal mee opgegroeid toch? Oud brood werd nieuw leven ingeblazen door het te dompelen in een mengsel van melk en ei. Wat je dan krijgt zijn heerlijke zoete broodjes die knapperig van buiten zijn en zacht van binnen. Dit wentelteefjes recept met blauwe bessen compote is echt heerlijk. De frisse compote is lekker bij het zoetige van de broodjes. Dus heb je een restje oud brood over? Gooi het dan vooral niet weg, maar ga lekker zelf wentelteefjes maken.

Wentelteefjes van suikerbrood

Oh en dit recept voor wentelteefjes geldt niet alleen voor witbrood he. Je kan van allerlei brood wentelteefjes maken. Probeer eens suikerbrood, krentenbrood, stokbrood of brioche brood. Allemaal lekker.

Wentelteefjes recept

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 2 - 4 personen

  • 4 plakjes brood (bijv brioche of wit speltbrood)
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Roomboter om in te bakken

Blauwe bessen compote

  • 250 gr blauwe bessen (diepvries)
  • Kneepje honing
  • Klein scheutje water
  • 2 tl maïzena + 1 el water

Lekker met

  • Griekse yoghurt
  • Blauwe bessen
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Meng de melk met het ei, de vanillesuiker en de kaneel met een vork of garde door elkaar. Haal de plakken brood door het eimengsel. Bak het brood rondom bruin in een koekenpan met een klontje roomboter.

  2. Maak in de tussentijd de blauwe bessen compote. Zet de blauwe bessen in een steelpannetje op het vuur. Voeg een scheutje water en een kneepje honing toe. Breng het zachtjes aan de kook en laat het vervolgens 5 á 10 minuutjes stoven. Meng de maïzena met het water en voeg dit toe aan de compote. Laat het al roerende nog een paar minuten doorkoken, totdat het dikker wordt. Vervolgens laat je de compote afkoelen.

  3. Beleg de wentelteefjes met een eetlepel Griekse yoghurt, wat van de blauwe bessen compote en garneer met blauwe bessen.

    Serveer de wentelteefjes meteen.

Wentelteefjes met blauwe bessen compote
Wentelteefjes recept van oud brood

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in