Watermeloen popsicles

Watermeloen popsicles

Ik ben nog steeds blij met mijn popsicle maker van Zoku! Ik kocht het apparaat bijna 2 jaar geleden in Amerika en in de zomer staat hij steevast in mijn vriezer. Het leuke van dit apparaat is dat je heel snel ijsjes maakt en dat je zo creatief kunt zijn als je zelf wilt. Het is de ideale manier om grote hoeveelheden fruit te verwerken en hele verantwoorde en vooral lekkere ijsjes te maken. Ik had nog een flink stuk watermeloen liggen en op een warme dag besloot ik watermeloen popsicles te maken.

zoku ijsmaker

Ik zal eerlijk zijn, het was eigenlijk de bedoeling dat het ijsje ook op een watermeloen leek, dus rood van binnen met een groen/licht randje aan de buitenkant. Alleen was ik weer eens veel te ongeduldig en gooide ik het limoensap te snel in de ijsmal, waardoor het zich vermengde met de watermeloen. Ach de smaak was in ieder geval heel goed, de limoen maakt het lekker fris en dat is wat we willen, ijsjes moeten verfrissend zijn.

watermeloen popsicles

Ingrediënten voor 3 st.
0,5 kleine watermeloen
2 limoenen

Materialen
Zoku popsicle maker*
Staafmixer

Zo maak je het
Snij de halve watermeloen nogmaals doormidden en verwijder het vruchtvlees.

watermeloen popsicles

Gooi dit in een maatbeker en mix het glad met een staafmixer. Je kunt het ook in de blender gooien.

Pers de limoenen uit. Nu kun je 2 dingen doen, het meteen door het watermeloen mengsel roeren. Of geduldig zijn en toch de watermeloen look-a-like ijsjes maken.

Haal de Zoku popsicle maker uit de vriezer. Zet het stokje in de daarvoor bestemde holte en giet het watermeloen mengsel tot het aangegeven streepje.

Als je de look a like ijsjes wilt maken, wacht je totdat dit helemaal gestold is en dan giet je er een klein laagjes limoensap op.

zoku quick pop maker

Zet de gele dop op de popsicle maker en draai het ijsje er voorzichtig uit.

Klik de anti drup vanger er op en eet je ijsjes meteen op, of bewaar ze in de vriezer tot gebruik.

Herhaal de voorgaande stappen totdat je 3 ijsjes hebt.

watermeloen popsicles

*Ik heb de enkele versie waarmee je 3 ijsjes achter elkaar  kunt maken. Je kunt natuurlijk ook een gewone ijsmal gebruiken, laat de ijsjes dan een nachtje uitharden in de vriezer.

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

IJs Kinderrecepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in